De 10 meest gelezen artikelen van 2023

Het is al december, de feestdagen staan voor de deur en voor je het weet is 2024 begonnen. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op de artikelen die we het afgelopen jaar hebben gedeeld en die door jullie veel zijn gelezen.

1) 13 tips: opvallen met je LinkedIn-profiel!

Voor mensen die werk zoeken, nieuwe klanten willen aantrekken of hun netwerk willen uitbreiden, is het cruciaal dat hun LinkedIn-profiel opvalt en volledig is ingevuld. Je zult verrast zijn over de kansen om meer over jezelf te delen via jouw LinkedIn-profiel! Lees daarom onze 13 tips om op te vallen met je LinkedIn-profiel.

Dit is een voorbeeld afbeelding

2) Waar zoekt Gen-Z naar producten en bedrijven?

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat 51 procent van de ondervraagde Gen-Z'ers de voorkeur geeft aan TikTok boven Google als zoekmachine? Wij vroegen ons daarom af: is de bekende uitdrukking 'ik Google het wel even' straks nog wel relevant? Wij zochten het uit en wijdden er het artikel ‘Google vs. TikTok: waar zoekt Gen-Z naar producten en bedrijven?' aan.

3) Aanstaande Europese wetgeving voor AI: wat houdt het in?

In Europa wordt al meer dan twee jaar gewerkt aan wetten voor kunstmatige intelligentie (AI). Omdat men verwacht dat deze technologie de komende jaren blijft groeien en daarmee aanzienlijke invloed zal uitoefenen op de samenleving, is de wet flexibel gemaakt zodat deze kan meebewegen met de snelheid van de groei van AI. Sinds ons artikel op 3 november werd gepubliceerd, zijn er nieuwe ontwikkelingen. RTL Nieuws meldde dat er inmiddels een akkoord is bereikt over de regels omtrent AI in Europa. Eurocommissaris Thierry Breton maakte dit bekend na 37 uur onderhandelen.

Dit is een voorbeeld afbeelding

4) 5 handige breinfeitjes voor op je werk

Je brein is een verbazingwekkend orgaan. We vroegen ons af of je je brein kunt trainen en beter kunt begrijpen, zodat je meer uit je werkdag haalt. Het resultaat? 5 handige breinfeitjes voor op je werk.

5) 7 valkuilen bij thuiswerken

De mogelijkheid om thuis te werken is bij veel banen tegenwoordig niet meer weg te denken. Hoewel thuiswerken veel voordelen met zich meebrengt, is het belangrijk om mogelijke valkuilen te herkennen en te voorkomen. Zo haal je het maximale uit je werkdag als je vanuit huis werkt.

Dit is een voorbeeld afbeelding

6) De 9 ultieme AI-tools voor je werk

Artificial Intelligence is razend populair. Verwacht wordt dat de AI-markt de komende jaren jaarlijks met 37,7% zal groeien. Dit betekent dat AI niet alleen voor nieuwe banen zal zorgen, maar ook sommige bestaande banen kan ondersteunen. Ben je benieuwd welke AI-tools je kunnen helpen in je dagelijkse werk? Lees dan ons artikel over de 9 beste AI-tools voor op je werk.

7) 5 acties voor meer werkgeluk

Werk maakt deel uit van ons leven. Daarom is werkgeluk ontzettend belangrijk. Werkgeluk resulteert in verbeterde werkprestaties, vermindering van stress en een algeheel gevoel van welzijn. Omdat wij veel waarde hechten aan werkgeluk schreven wij een artikel over 5 acties voor meer werkgeluk.

Dit is een voorbeeld afbeelding

8) 7 boekentips voor jouw persoonlijke groei

Naast de eerder genoemde podcasts zijn ook boeken over persoonlijke groei heel populair. Deze boeken geven je adviezen en stappen om je goed te voelen, jezelf beter te begrijpen en het maximale uit het leven te halen! Ga in 2024 voor persoonlijke groei met onze 7 boekentips.

9) Inclusiviteit: vooruitgang en uitdagingen op de werkvloer

In 2023 hebben we wereldwijd onderzoek gedaan onder 30.000 medewerkers uit 23 landen. Een van de onderwerpen was inclusiviteit en diversiteit. De resultaten zijn opgenomen in de vierde editie van het Adecco Global Workforce of the Future Report. In het bijbehorende artikel hebben we de belangrijkste ontdekkingen, vorderingen en uitdagingen op de werkvloer gedeeld.

Dit is een voorbeeld afbeelding

10) 5x de beste podcasts voor zelfontwikkeling

In de laatste jaren is het aantal mensen dat naar podcasts luistert in Nederland flink toegenomen, en wij begrijpen wel waarom! Zeg nou zelf, heerlijk meeluisteren in de auto, trein of thuis; wie wil dat nou niet? Ter inspiratie schreven wij daarom een artikel overvijf podcasts over zelfontwikkeling, te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact