Deze nieuwe banen ontstaan dankzij Artificial Intelligence

Het doel van kunstmatige intelligentie is om mensen te ondersteunen bij het efficiënter uitvoeren van hun werk, niet om de mens volledig te vervangen. Bedrijven moeten daarom zorgvuldig nadenken over de gevaren van AI en de rol van deze technologie binnen hun organisatie. Aan de andere kant ontstaan er nieuwe banen dankzij AI. Wij zetten vijf nieuwe banen voor jou op een rij.

1. AI-trainers

Kunstmatige intelligentie blijft zicht ontwikkelen, daarom zijn experts steeds belangrijker om deze systemen te trainen. AI-trainers met kennis van machine learning en programmeren zijn verantwoordelijk voor het aanleveren van gegevens aan de AI-systemen, het ontwerpen van effectieve algoritmen en het herstellen van fouten.

2. AI-ontwikkelaars

Om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van AI-oplossingen, zijn AI-ontwikkelaars onmisbaar. Deze experts hebben kennis van programmeren, machine learning, data science en data-analyse. Een AI-ontwikkelaar bedenkt op een creatieve manier oplossingen die aan de specifieke eisen van de opdrachtgever voldoen. Een voorbeeld hiervan is het ontwerpen van voorspellende algoritmes om zo toekomstige trends te voorspellen. Zo kan het bedrijf de voorraad optimaliseren en inspelen op de verwachte vraag naar bepaalde producten.

Dit is een voorbeeld afbeelding

3. AI-ethici

Een AI-ethicus is een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie en ethiek. Ze adviseren bedrijven en organisaties over de ethische gevolgen van het gebruik van AI-technologie. AI-ethici helpen bij het ontwerpen van eerlijke en transparante AI-systemen. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van onpartijdige algoritmen die niet discrimineren op ras, geslacht of leeftijd.

4. Robotingenieur

Als kunstmatige intelligentie en robotica steeds vaker worden gebruikt, hebben bedrijven behoefte aan experts die robots kunnen bouwen en programmeren om specifieke taken uit te voeren. Een robotingenieur ontwerpt robots die zijn aangepast aan de wensen van het bedrijf. Denk aan een cobot, een robot die speciaal is ontworpen om samen te werken met mensen. Zo'n cobot kan in een productiebedrijf bijvoorbeeld herhalend taken uitvoeren, zoals het tillen en verplaatsen van zware objecten.

Dit is een voorbeeld afbeelding

5. Conversational Experience Designer

Een Conversational Experience Designer richt zich op het ontwerpen van gesprekservaringen tussen mensen en computersystemen. Dit doen ze door taal, psychologie en technologie te combineren om een gesprek tussen mens en AI-systemen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het doel van deze designers is om ervoor te zorgen dat AI-systemen op een natuurlijke manier communiceren met mensen.

Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact