Met deze 5 apps haal je het maximale uit je werkdag!

Nooit meer een deadline missen, altijd positief aan je dag beginnen en geen onnodige afleiding tijdens je werk? Het kan allemaal! Met de onderstaande apps haal jij het maximale uit jezelf en uit je werkdag.

1. 5 minute journal

Met een positieve instelling zit je lekker in je vel en haal je ook meer uit je werk! De "Five Minute Journal" is een handige app om je te helpen zo'n positieve mentaliteit te krijgen. De app ondersteunt je bij het ontwikkelen van positieve gewoontes en een goed gevoel door 's ochtends en 's avonds een paar minuten de tijd te nemen voor eenvoudige vragen.

‘s Ochtends kun je schrijven over:

  1. Drie dingen waarvoor je dankbaar bent.
  2. Wat je dag geweldig zou maken?
  3. Een positieve gedachte voor de dag.

's Avonds kun je schrijven over:

  1. Drie goede dingen die vandaag zijn gebeurd.
  2. Wat er beter had kunnen gaan?
  3. Hoe je morgen nog beter kunt maken?

Bovendien kun je in de app een galerij bijhouden waarin je elke dag een foto kunt plaatsen van een leuk moment als herinnering. Ook heeft de app een widget waarmee je dagelijks een positieve quote op je scherm voorbij ziet komen.

Dit is een voorbeeld afbeelding

2. Freedom

Ken je dat? Je probeert je te concentreren op je werk en dan trilt ineens je telefoon. Stiekem ben je toch benieuwd naar het berichtje dat je hebt ontvangen. Misschien staat je telefoon zelfs op stil, maar maakt dat je juist nieuwsgierig of je niets belangrijks hebt gemist. "Freedom" is een app die helpt om afleiding te verminderen en je focus te verbeteren. Met deze app kunnen gebruikers specifieke websites en apps blokkeren voor een door henzelf gekozen periode. Hierdoor voorkom je afleiding en kun je je beter concentreren tijdens het werk. Je kunt van tevoren instellen wanneer bepaalde apps of websites geblokkeerd zijn, zodat je niet in de verleiding komt om toch toe te geven aan afleiding. De app is beschikbaar op je telefoon en laptop zodat je onder werktijd alle afleidingen uit kunt sluiten.

Dit is een voorbeeld afbeelding

3. Habitify

Het aanleren van bepaalde gewoontes verbetert je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Ook train je jezelf in zelfdiscipline, word je doelgerichter en krijg je meer zelfvertrouwen. Door je eigen verwachtingen op te schrijven en eraan te voldoen, creëer je een voldaan gevoel. Dit is niet alleen handig, maar zelfs essentieel op je werk. "Habitify" is een app die je helpt bij het ontwikkelen van gewoontes. De app ondersteunt gebruikers bij het bijhouden en herinneren van dagelijkse taken en doelen, zoals sporten, lezen of voldoende water drinken. Met de app heb je een overzicht van hoe goed je vasthoudt aan voor jou belangrijke gewoontes, op zowel dagelijkse als maandelijkse basis. Zo krijg je inzicht in wat je makkelijk afgaat en welke gewoontes wat meer inspanning vergen. Bovendien kun je in de app ook je stemming noteren. Hierdoor kun je patronen ontdekken door je stemming te vergelijken met de gewoontes die je die dag wel of juist niet hebt volbracht.

Dit is een voorbeeld afbeelding

4. Trello

Overzicht en structuur dragen binnen een team bij aan een optimale samenwerking. Trello is een digitale organisatietool waarmee je projecten op een visuele manier kunt beheren en taken kunt ordenen. De tool maakt gebruik van kaarten en borden om activiteiten en projecten te structureren en bij te houden. Op elke kaart kun je informatie zoals taken, notities, deadlines en bijlagen toevoegen. Hierdoor kun je de status en voortgang van een project gemakkelijk volgen. Door verantwoordelijkheden aan teamleden toe te wijzen, wordt ook voor iedereen duidelijk wat de verwachtingen zijn en wanneer taken voltooid moeten zijn.

Dit is een voorbeeld afbeelding

5. Google Keep

Je bent lekker aan het werk en plotseling heb je een nieuw idee. Maar waar kun je dat idee opschrijven zonder het papiertje kwijt te raken of de notitie op je laptop te vergeten? Met Google Keep heb je al je ideeën op één plek. Of het nu gaat om een notitie, een takenlijst of een tekening, je kunt alles in Google Keep bewaren. Daarnaast kun je ook spraakmemo's opnemen en deze in de app opslaan om later te beluisteren. Zo voorkom je dat je veel moet typen. Handig toch!

Dit is een voorbeeld afbeelding
Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact