De wereld van werk: 3 trends over flexibel werken

Nadenken over het kantoor van de toekomst, je werknemers de mogelijkheid geven om overal te werken, en een café waar je niet weg mag voor je een deadline gehaald hebt? In dit artikel lees je drie trends die gaan over flexibel werken.

#1. Airbnb kondigt aan dat werknemers overal vandaan moeten kunnen werken.

Terwijl sommige bedrijven van plan zijn om werknemers terug te roepen naar kantoor, heeft Airbnb aangekondigd dat alle werknemers voor altijd volledig op afstand zullen kunnen werken, als ze dat willen. Dit omvat de vrijheid om te kiezen of ze thuis of op kantoor willen werken, maar ook om te verhuizen naar een andere staat of zelfs naar een ander land terwijl ze voor het bedrijf werken. Als onderdeel van haar 'ontwerp voor werknemers om overal te wonen en te werken' werkt Airbnb samen met lokale overheden om te zorgen voor werkvisa, en is van plan om een salarissysteem in te voeren op basis van de kosten van levensonderhoud op verschillende locaties.

Dit is een voorbeeld afbeelding Foto door Karsten Winegeert via Unsplash

#2. Tokio’s ‘anti-uitstelgedrag’ café.

Verscholen in de creatieve wijk Koenji ligt Tokio's Manuscript Writing Café, waar elke stoel gereserveerd is voor schrijvers die onder druk staan om een deadline te halen. Het handhaven van deze regel wordt serieus genomen om de focus en een "gespannen sfeer" te behouden, schreef eigenaar Takuya Kawai in een tweet. Bij binnenkomst wordt schrijvers die de afleiding van thuis willen ontvluchten, gevraagd hoeveel woorden ze moeten schrijven en wanneer het werk klaar moet zijn. Vervolgens kunnen ze kiezen hoe vaak ze willen dat een medewerker langskomt om hun vorderingen te controleren, en misschien een kopje koffie komt brengen. Een laatste detail - schrijvers die binnenkomen moeten ermee instemmen dat ze niet weggaan voordat ze klaar zijn met hun schrijfopdracht. Meer weten? Lees het bericht in The Guardian.

Dit is een voorbeeld afbeelding Foto via Pexels

#3. Het kantoor van de toekomst herdenken om er een plaats van te maken waar werknemers tijd willen doorbrengen.

Nu veel werknemers de voorkeur geven aan werken op afstand, denken sommige bedrijven opnieuw na over hoe hun fysieke ruimte het best kan worden afgestemd op de mensen die er (soms) werken. Een belangrijk aspect van het kantoor van de toekomst is waarschijnlijk comfort, aangezien werknemers dit aspect van thuiswerken als prettig hebben ervaren. Een ander aspect is de neiging tot een meer democratische indeling. In plaats dat machtige leidinggevenden zich een hoekkantoor toe-eigenen, zouden we wel eens kunnen zien dat ze die ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten beschikbaar stellen.

Andere kantoren denken opnieuw na over hoe ze hun ruimtes beter kunnen afstemmen op gehandicapte werknemers. Meer weten? Lees het bericht van Fast Company.

Dit is een voorbeeld afbeelding Foto via Unsplash
Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact