Adecco wil eind 2025 50.000 vluchtelingen geholpen hebben bij het vinden van een baan

Zürich, 19 juni 2023 - Adecco is trots om aan te kondigen dat het zich committeert om minstens 50.000 vluchtelingen te helpen bij het vinden van kwalitatieve werkgelegenheid tegen het einde van 2025. Deze belofte maakt deel uit van Adecco's voortdurende inzet voor inclusie en het creëren van kansen voor mensen die hun leven willen heropbouwen.

Christophe Catoir, President van Adecco, zal vandaag op de Global Tent European Business Summit aankondigen dat hij zich in 2025 zal inzetten om minstens 50.000 vluchtelingen te helpen bij het vinden van banen. Ten minste 10.000 mensen zullen profiteren van omscholingsprogramma's die zijn ontworpen om de arbeidsmogelijkheden te vergroten, waaronder taal- en professionele trainingsmogelijkheden. Deze aankondiging bevestigt Adecco's toewijding om kansen te creëren voor mensen in nood. Adecco is in 2020 toegetreden tot de Tent Partnership for Refugees, een coalitie van meer dan 170 bedrijven die vluchtelingen ondersteunen.

"Mensen kiezen er nooit voor om vluchteling te worden, integendeel: ze hebben nooit een keuze," zegt Christophe Catoir. "Ze hebben vaardigheden en potentieel, net als elke andere persoon. En door gebruik te maken van de expertise en het wereldwijde netwerk van Adecco, kunnen we vluchtelingen verbinden met werkgevers die hun capaciteiten erkennen en waarderen." Adecco erkent de waarde van inclusie en de positieve impact ervan op individuen, bedrijven en de samenleving als geheel. Adecco heeft expertise ontwikkeld in het bieden van broodnodige werkgelegenheidskansen voor vluchtelingen. In 2022 hielp Adecco meer dan 15.000 vluchtelingen in Europa bij het vinden van werk, waardoor ze hun onafhankelijkheid konden herwinnen en konden bijdragen aan hun nieuwe gemeenschappen. Daarnaast lanceerde Adecco adeccojobsforukraine.com als reactie op het conflict in Oekraïne, waarbij meer dan 10.000 Oekraïense vluchtelingen werden verbonden met banen.

De ambitie van Adecco is om de inzetbaarheid te bevorderen voor achtergestelde en kansarme bevolkingsgroepen, waarbij diversiteit en gelijkheid op de arbeidsmarkt worden gestimuleerd. Naast het ondersteunen van vluchtelingen streeft Adecco ernaar om werkgelegenheid voor personen met een handicap te vergemakkelijken, achtergestelde jongeren te helpen bij het vinden van betekenisvol werk en de uitdagingen aan te pakken waarmee langdurig werklozen worden geconfronteerd. In een tijdperk van wereldwijde vaardigheidstekorten waarmee bedrijven worden geconfronteerd, is het cruciaal om inclusie te omarmen door toegang te krijgen tot onbenutte talenten. In de afgelopen tien jaar heeft Adecco samengewerkt met organisaties zoals de ILO, UNHCR en het Equal@Work Platform van het Europese Netwerk tegen Racisme om werkgelegenheidskansen te bevorderen voor kansarmen.

Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact