Acties om een inclusieve werkomgeving te creëren
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een werkomgeving die aansluit bij hun waarden van inclusiviteit; een omgeving waarin alle genderidentiteiten worden geaccepteerd. Het TAG Q+ netwerk van de Adecco Group heeft een gids ontwikkeld om teams te helpen een organisatiecultuur te creëren die veiliger is voor iedereen, met name voor LGBTQ+ en gender expansieve gemeenschappen.
De Adecco Group gelooft in talent, niet in labels.
Stelt u zich eens voor dat iemand u voortdurend bij de verkeerde naam noemt, ook al hebt u zich voorgesteld. Je voelt je misschien niet gewaardeerd of over het hoofd gezien. Je zou je er misschien door willen terugtrekken.
Het maken van een veronderstelling over iemands geslachtsidentiteit of de voornaamwoorden die ze gebruiken kan een soortgelijk effect hebben. Net als onze namen, verwoorden voornaamwoorden wie we zijn en hoe we door de wereld willen worden aangesproken. Het verkeerde voornaamwoord voor iemand gebruiken kan beledigend en schadelijk zijn. Uit een Harris Poll uit 2018 blijkt dat 65% van de mensen vindt dat werkgevers moeten ingrijpen als werknemers herhaaldelijk iemands voornaamwoorden verkeerd gebruiken, en 58% vindt dat herhaaldelijk misbruik intimidatie op de werkplek is.
De Adecco Group gelooft in talent, niet in labels. Wij zien een wereld voor ons waarin vaardigheden ertoe doen en waarin iedereen de kans krijgt om deel uit te maken van dezelfde wereld van werk. Daarom hebben we onlangs #2 Qzine samengesteld: Spreekwoord- en taalstrategieën voor inclusie op de werkplek. Deze gids biedt praktische richtlijnen die effectief kunnen zijn in bedrijven met een bestaande organisatiecultuur en een beleid dat transgenders en Gender Non-Conforming (GNC) mensen ondersteunt en beschermt.
Voorbij de binaire
Over de hele wereld hebben meer mensen een ruimer begrip van gender dan alleen het bestaan binnen een binaire structuur - met name het idee dat mensen alleen bestaan als jongens en meisjes of mannen en vrouwen.
Onze voornaamwoorden zijn ook geëvolueerd. Al meer dan 600 jaar is 'zij' het sekseneutrale, enkelvoudige voornaamwoord dat overeenkomt met voornaamwoorden als iedereen of iemand. De laatste tijd wordt de term vaker gebruikt om te verwijzen naar iemand wiens genderidentiteit niet-binaire is. In 2019 noemde het Merriam-Webster woordenboek 'ze' zijn woord van het jaar nadat zoekopdrachten op internet naar de term met 313% waren gestegen.
Als iemand zich voorstelt en zijn persoonlijke voornaamwoorden meedeelt, laat hij anderen weten hoe ze hem in een gesprek moeten aanspreken of naar hem verwijzen. Maar dat betekent niet dat ze daar voor altijd vast staan. Iemands voornaamwoorden kunnen in de loop van zijn leven veranderen.
De fundering leggen
We kunnen allemaal zorgen voor meer LGBTQ+ en gender inclusieve werkplekken door eenvoudige veranderingen aan te brengen in de manier waarop we met elkaar omgaan:
Deze alledaagse praktijken kunnen een verschil maken voor de geestelijke gezondheid, de productiviteit en het behoud van werknemers. Maar het is belangrijk om de aanbevelingen vrijwillig te houden om te voorkomen dat iemand onbedoeld onder druk wordt gezet om zijn of haar geslacht bekend te maken.
- Bij het begin van de vergaderingen kon het personeel zich voorstellen door namen en voornaamwoorden te delen. "Hallo. Ik ben Simon, mijn voornaamwoorden zijn hij/zij."
- Bij het aanspreken van groepen mensen kunnen termen als "dames en heren" vervangen worden door genderneutrale woorden: team, iedereen, collega's, mensen, gewaardeerde questen.
- Maak in documenten ruimte voor de vrijwillige verklaring van voornaamwoorden en genderidentiteitsopties buiten man en vrouw.
- Neem voornaamwoorden op in e-mailhandtekeningen. Als bedrijven deze verandering doorvoeren, moeten ze ook communicatieplannen ontwikkelen om het personeel voor te lichten en hun vragen te beantwoorden.
- Als je een fout maakt: erken die en corrigeer jezelf zonder erbij stil te staan, in de verdediging te schieten of het gesprek over jou te laten gaan..
Respect en authenticiteit aanmoedigen
Het erkennen van de veelzijdigheid van gender en het respectvol benaderen van mensen komt een heel eind bij het valideren van identiteit, het aanmoedigen van authenticiteit en het creëren van werkelijk inclusieve en ondersteunende organisatieculturen. En we groeien allemaal in omgevingen waar we ons gesteund, veilig en bevestigd voelen.