5 ideeën: teamplezier tijdens de donkere herfstdagen

Tijdens de herfstmaanden is het vaak nat, koud en donker, waardoor somberheid, vermoeidheid en een herfstdip op de loer liggen. Met deze 5 ideeën zorg je er als team voor dat de donkere herfstdagen gezellig blijven.

1. Voldoende buitenlucht

Het wordt steeds kouder, maar het blijft belangrijk om voldoende tijd buiten door te brengen. Vooral nu de dagen korter en donkerder worden, is blootstelling aan daglicht essentieel. Heb je wat motivatie nodig? Overweeg om als team 's ochtends samen een wandeling te maken om de dag vol energie te beginnen. Als het mogelijk is, kun je er ook voor kiezen om buiten te vergaderen. Zorg er wel voor dat de groep niet te groot is en plan de route zorgvuldig, zodat deze niet te lang wordt en drukke straten worden vermeden.

2. Spelletjes doen

De donkere herfstdagen kunnen ervoor zorgen dat je in een dipje belandt. Een spelletje spelen met het hele team, tijdens de pauze of na het werk, biedt afleiding en plezier, vermindert negatieve gevoelens én brengt mensen samen. Overleg binnen het team wie welke dag een spelletje meeneemt. Op die manier behoud je variatie en gezelligheid, waardoor het altijd leuk blijft.

Dit is een voorbeeld afbeelding

3. Gezonde lunch

Het is verleidelijk om tijdens de donkere dagen extra koffie of snacks met veel suiker te nemen omdat je het gevoel hebt dat je meer energie nodig hebt. Toch is het beter om voor een gevarieerde lunch te kiezen. Spreek met je collega's af dat iedereen iets gezonds meebrengt naar kantoor om te delen. Als iedereen meedoet, staat er binnen de kortste keren een gezonde en gevarieerde lunch op tafel!

4. De vrijmibo

Een vrijdagmiddagborrel is altijd een goed idee, vooral tijdens de donkere dagen. Je sluit op een gezellige en informele manier de werkweek af en versterkt meteen ook de teamspirit! Na een week hard werken zorgt de vrijdagmiddagborrel ervoor dat je kunt ontspannen en ontstressen. Het voelt vaak als een kleine beloning, waardoor iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Zorg er dus zeker voor dat je deze traditie in stand houdt!

Dit is een voorbeeld afbeelding

5. Het kantoor een upgrade geven

Ook al zijn de dagen buiten donker, je kunt het kantoor binnen gezellig maken! Spreek met elkaar af om een moment te kiezen waarop je het kantoor helemaal klaar maakt voor de herfst en winter. Lampjes, decoraties, bloemen - de mogelijkheden om het kantoor op te vrolijken zijn eindeloos. Tegelijkertijd ben je even niet bezig met je werk, wat een mooie manier is om je hoofd leeg te maken.

Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact