5 AI-tools die jouw werk makkelijker maken

Artificial Intelligence (AI) is steeds populairder geworden in de wereld van werk. Van chatbots zoals ChatGPT tot virtual assistants en machine learning. AI heeft de potentie om de manier waarop we werken en zaken doen voorgoed te veranderen.

Er zijn veel handige AI-tools beschikbaar die je kunnen helpen bij je werk en het verhogen van de productiviteit en efficiëntie. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden.

Clickable.so

Clickable.so ontwerpt in slechts enkele seconden branded advertenties. Zo kan je ook zonder ontwerpervaring, gemakkelijk afbeeldingen, tekst en andere inhoud toevoegen en wijzigingen aanbrengen om advertenties te maken die zijn aangepast aan je specifieke doelen en doelgroep.

Clickable.so biedt ook integratie met verschillende advertentieplatforms, waaronder Facebook Ads, Instagram Ads, Google Ads en meer. Je kunt dus niet alleen snel en gemakkelijk mooie advertenties genereren, maar ook het proces van adverteren op verschillende kanalen stroomlijnen.

Dit is een voorbeeld afbeelding

Bron: Clickable.so.

Adobe Firefly

Adobe Firefly is een AI-tool die de creatieve ideeën van content creators werkelijkheid laat worden. Of je nu een ervaren professional bent of net begint, met Firefly ben je in staat om op unieke wijze content te creëren. Met Firefly maak je snel en met gemak afbeeldingen, audio, illustraties, video's en 3D-modellen.

Dit is een voorbeeld afbeelding Bron: Adobe.

Beautiful.ai

Of je nu een pitch maakt of een verkoopvoorstel schrijft, er hangt veel af van het succes van je presentatie. Beautiful.ai kan je helpen bij het creëren van aantrekkelijke, professionele presentaties terwijl je hier 75 procent minder ontwerptijd aan hoeft te besteden.

Dit is een voorbeeld afbeelding

Bron: Beautiful.ai.

Writely.ai

Een van de belangrijkste functies van WritelyAI is dat het suggesties biedt voor alternatieve woorden of zinsdelen om de leesbaarheid van een stuk tekst te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld helpen om de toon van een artikel of blogpost te verfijnen of om een boodschap duidelijker over te brengen.

Daarnaast kan WritelyAI ook helpen bij het opsporen van grammaticale fouten en het geven van suggesties voor correcties. Hierdoor verloopt het schrijfproces soepeler en kan je je meer concentreren op de inhoud van je tekst.

Onlangs ging Writely.ai viraal. Gebruikers vroegen de AI-tool om een samenvatting van een YouTube-video te maken door de link met de tool te delen. Writely.ai was in staat om een gedetailleerde samenvatting te geven en kon vervolgens ook vragen over de inhoud van de video beantwoorden. Als je weinig tijd hebt maar toch de essentie van een (lange) video wilt begrijpen, kan dit een zeer handige tool zijn.

Dit is een voorbeeld afbeelding Bron: Writely.ai.

Rationale.Jina.ai

Kan je maar geen keuzes maken op het werk? Rationale.Jina.ai kan je helpen. Voer het besluit dat nog genomen moet worden of onbesliste opties in en deze AI-tool zet de voor- en nadelen voor jou op een rij. Door alle relevante factoren in overweging te nemen, helpt deze AI-tool jou om een weloverwogen beslissing te nemen en werkgerelateerde zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.

Dit is een voorbeeld afbeelding

Bron: Rationale.Jina.ai.

AI is een hulpmiddel geen vervanging

Hoewel AI-technologieën veel voordelen bieden, is het belangrijk om te onthouden dat deze systemen afhankelijk zijn van menselijke input en programmering. AI kan bevooroordeeld zijn door de gegevens die eraan ten grondslag liggen, wat kan leiden tot onnauwkeurige resultaten of beslissingen. Bovendien zijn er bepaalde taken en vaardigheden waarbij menselijke intelligentie en beoordelingsvermogen onmisbaar zijn, zoals creativiteit en empathie. Het is dus belangrijk om AI als hulpmiddel te gebruiken en niet als vervanging van menselijke expertise en beoordeling.

Eigen verantwoordelijkheid

Bij het delen van gegevens met AI-tools is het belangrijk om na te denken over welke informatie geschikt is om te delen. Hierbij moet de focus altijd liggen op het waarborgen van de privacy en het beschermen van gevoelige informatie.

Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact