Ik ben er trots op dat ik mag werken bij Adecco

Mijn naam is Mirjam Stoffels en ik werk als Talent Attraction Specialist bij het Adecco Career Center. Inmiddels ben ik alweer vier jaar werkzaam bij Adecco. Wat ik daar zo bijzonder aan vind is dat ik op een leeftijd van 50+ de kans kreeg in deze baan te starten. Voor mij is dit een mooi voorbeeld van Adecco die haar slogan ‘We believe in talent – not labels’ in de praktijk waar maakt.

De werkzaamheden binnen mijn rol zijn heel divers. Zo kan een dag voor mij beginnen met het beoordelen van de lopende campagnes, downloaden van de leads en het bespreken van de binnengekomen campagne aanvragen met mijn collega’s. Verder heb ik veel contact met collega’s om alle informatie voor een campagne te verzamelen. Aan de hand daarvan schrijf ik content en maak ik beeldmateriaal, zodat ik de campagne vervolgens kan inrichten.

Daarnaast geef ik ook trainingen aan nieuwe collega’s. Deze trainingen kunnen gaan over het schrijven van vacature teksten, het optimaal benutten van je LinkedIn profiel of het inzetten van de juist jobboards. Zoals je kunt lezen doe ik eigenlijk van alles wat. Bij Adecco heb ik het gevoel dat ik zelf mijn functie mag vormgeven en heb ik veel vrijheid om op zoek te gaan naar de juiste aanpak. Persoonlijk vind ik die vrijheid erg prettig.

Het allerleukste aan mijn baan vind ik toch wel data. Zo vind ik het leuk om de vestigingen inzicht te geven in data maar daarnaast sluit ik ook met veel plezier aan bij een gesprek met een van onze opdrachtgevers. Ik vind het interessant om samen met een opdrachtgever te onderzoeken hoe we beter kunnen samenwerken. Om deze gesprekken te voeren kom ik op verschillende locaties terecht en daarnaast spreek ik allerlei mensen die je normaal minder snel zou ontmoeten. Dat is voor mij de kers op de taart!

Mijn advies voor een nieuwe collega? Blijf jezelf afvragen waarom we de dingen doen zoals we die doen. Geef je eigen baan vorm en durf kritisch te zijn ten opzichte van mijzelf, het proces en het geheel. Binnen de cultuur van Adecco kan dat.