VHD Alarm

Veiligheid is onze topprioriteit

Vanwege de nieuwe ontwikkelingen en aangescherpte maatregelen vanuit de overheid en van de Adecco Group Nederland inzake corona, brengen we onze uitzendmedewerkers graag op de hoogte. Met elkaar bevinden we ons in een bijzondere crisissituatie die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. De hoogste prioriteit vanuit de Adecco Group Nederland is de veiligheid van onze collega’s, uitzendmedewerkers en professionals!

EnglishPolskiVoor werkgevers

Volg de richtlijnen van de opdrachtgever

Voor onze uitzendmedewerkers houden we de coronarichtlijnen van de opdrachtgever aan. Als er vragen zijn, dan kunnen uitzendmedewerkers terecht bij de direct leidinggevende van de opdrachtgever. Voor alle overige vragen over het coronavirus kunnen uitzendmedewerkers altijd terecht bij hun contactpersoon binnen Adecco.

Uitdagende tijd voor ons allemaal

We begrijpen dat onze uitzendmedewerkers zich in een onzekere situatie bevinden. We doen er op dit moment alles aan om, in samenspraak met onze uitzendmedewerkers, ondersteuning te bieden en waar mogelijk medewerkers door te kunnen plaatsen als er geen werk kan worden verricht bij de opdrachtgever. Om deze uitdagende tijd samen door te komen vragen we om flexibiliteit en begrip. Laten we er met elkaar alles aan doen om de situatie zo werkbaar mogelijk te maken.

Wat moeten uitzendmedewerkers doen bij gezondheidsklachten?

Een aantal veel voorkomende scenario’s hebben we kort uitgewerkt in onderstaande 3 punten:

  1. Als een uitzendmedewerker verkouden is of milde luchtwegklachten (zoals hoesten) heeft, maar in een normale situatie wel zou kunnen werken, dan vragen we toch om thuis te blijven en zich te melden bij de contactpersoon binnen Adecco. In samenwerking met de opdrachtgever kijkt Adecco naar verschillende mogelijkheden en in samenspraak met de uitzendmedewerker worden de opties besproken.

  2. Als de gezondheidsklachten van een uitzendmedewerker zo ernstig zijn dat hij/zij niet kan werken (bijvoorbeeld verkouden én luchtwegklachten én koorts), dan vragen we uitzendmedewerkers te bellen met het support verzuim center van Adecco (telefoonnummer: 0883746306). We verzoeken de uitzendmedewerker vervolgens om dan om de dag contact op te nemen met het verzuim center om te weten hoe de klachten zich ontwikkelen.

  3. Aan ouders met kinderen op het kinderdagverblijf of school vragen we flexibiliteit en creativiteit om opvang te vinden voor de kinderen. Uiteraard snappen we dat dit een lastige situatie is en we zijn dan ook meer dan bereid om mee te denken. Mocht het niet lukken om opvang te regelen, dan vragen we uitzendmedewerkers contact op te nemen met de contactpersoon binnen Adecco om mogelijke oplossingen te bespreken.

Wat kunnen we samen doen?

Als samenleving kunnen we natuurlijk actief bijdragen om verdere verspreiding te voorkomen door het nemen van de volgende voorzorgsmaatregelen:

  1. Geen handen schudden

  2. Wassen & drogen van de handen – We roepen iedereen op extra te letten op het wassen en drogen van de handen, meerdere malen per dag.

  3. Niezen in de armholte - Let extra op dat bij hoesten en niezen, je dit in de armholte doet; zodat verspreiding via de handen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

  4. Werk zoveel mogelijk vanuit huis - Is aanwezigheid op de werkplek gewenst, neem dan voorzorgsmaatregelen. Was regelmatig de handen en houd minimaal anderhalve meter afstand tussen andere personen.

  5. Werk in teams - Werk in teams met een minimale bezetting op de werkplek. Zorg dat de teams elkaar wekelijks afwisselen en dat de teams afzonderlijk geen fysiek contact hebben met elkaar.

Kantoren Adecco

Maandag 23 maart maakte de Nederlandse regering extra maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Om die reden streeft Adecco ernaar om zoveel mogelijk lokale kantoren te sluiten. Dit betekent dat onze Adecco collega’s vanuit huis werken en daar te bereiken zijn via de bij jou bekende contactgegevens.

Bedankt

We willen onze uitzendmedewerkers bedanken voor de medewerking en begrip. Blijf denken aan de preventieve maatregelen en richtlijnen, blijf gezond én heel veel succes de komende tijd.

Zoek vacatures

Voor vragen kun je terecht bij jouw contactpersoon binnen Adecco.

Naar de contactpagina