VHD Alarm

Veiligheid is onze topprioriteit

De hoogste prioriteit vanuit de Adecco Group Nederland is de veiligheid van onze collega’s, uitzendmedewerkers en professionals. De Adecco Group volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgt de adviezen van de overheid en het RIVM.

Voor werkgevers

Volg de richtlijnen van de opdrachtgever

Voor onze uitzendmedewerkers houden we de coronarichtlijnen van de opdrachtgever aan. Als er vragen zijn, dan kunnen uitzendmedewerkers terecht bij de direct leidinggevende van de opdrachtgever. Voor alle overige vragen over het coronavirus kunnen uitzendmedewerkers altijd terecht bij hun contactpersoon binnen Adecco.

Fit for the Future

Bij Adecco vinden we jouw toekomst belangrijk, juist nu. Je kunt je daarom nog steeds aanmelden voor ons Fit for the Future programma. In dit programma bekijken wij samen met jou hoe jij je doelen voor de toekomst kunt behalen. Wat heb je nodig om te komen waar je naartoe wil? Welke opleiding of training moet je dan doen? Welke weg moet je volgen? Wij coachen je graag in dit traject. Meer informatie over Fit for the Future.

Wat moeten uitzendmedewerkers doen bij gezondheidsklachten?

Binnen Adecco volgen wij de RIVM-richtlijnen en maatregelen.

• Laat je testen als je klachten hebt die passen bij het coronavirus zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid. Een afspraak voor een test maak je via www.coronatest.nl of door te bellen naar 0800-1202.
Blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is. Als je ook koorts hebt of benauwd bent, dan blijven ook je huisgenoten thuis tot de uitslag van de test bekend is. Hebben je huisgenoten ook klachten? Dan laten zij zich ook testen.
• Als uit je test blijkt dat je op dit moment geen corona hebt, mogen jij en je huisgenoten weer naar buiten. Kinderen mogen weer naar school en naar de opvang. Gaan de klachten niet over, worden ze erger of krijg je nieuwe klachten? Bel dan de huisarts. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.
• Als uit je test blijkt dat je corona hebt, blijven jij en je huisgenoten thuis. Je hoort van de GGD wat jij en de mensen om je heen moeten doen. Meer informatie over de leefregels thuis en wat je moet doen als je corona hebt vind je op de website van het RIVM.
De GGD voert bron- en contactonderzoek uit. De GGD benadert mensen die in contact zijn geweest met een besmet persoon en geeft daarbij gedragsinstructies, waaronder de instructie in thuisquarantaine te gaan als het om een nauw contact contact gaat.

Wat kunnen we samen doen?

Als samenleving kunnen we natuurlijk actief bijdragen om verdere verspreiding te voorkomen door het nemen van de volgende voorzorgsmaatregelen:

  1. Geen handen schudden

  2. Wassen & drogen van de handen – We roepen iedereen op extra te letten op het wassen en drogen van de handen, meerdere malen per dag.

  3. Niezen in de armholte - Let extra op dat bij hoesten en niezen, je dit in de armholte doet; zodat verspreiding via de handen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

  4. Werk zoveel mogelijk vanuit huis - Is aanwezigheid op de werkplek gewenst, neem dan voorzorgsmaatregelen. Was regelmatig de handen en houd minimaal anderhalve meter afstand tussen andere personen.

  5. Werk in teams - Werk in teams met een minimale bezetting op de werkplek. Zorg dat de teams elkaar wekelijks afwisselen en dat de teams afzonderlijk geen fysiek contact hebben met elkaar.

Kantoren Adecco

De medewerkers van Adecco volgen de richtlijnen van de overheid en werken allemaal zoveel mogelijk vanuit huis. Daarom zijn de meeste kantoren in ieder geval gesloten t/m 21 oktober 2020. Alle vestigingen en Adecco medewerkers zijn telefonisch en per mail goed te bereiken. Ook kun je via de site direct contact met ons opnemen.

Reizen naar het
buitenland

Ga je met vakantie, dan willen we je wijzen op de www.nederlandwereldwijd.nl voor de actuele informatie over corona per land. Vermijd landen met reisadvies rood of oranje. Wil je toch naar een van deze landen reizen, bespreek dit dan met je contactpersoon van Adecco. Ga je op vakantie naar een land waar code geel geldt, houd er dan rekening mee dat een land snel van kleurcode kan veranderen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico dat je loopt door te reizen naar landen met een oranje of rood reisadvies. Maar bedenk goed dat je niet alleen een gezondheidsrisico loopt, je loopt namelijk ook een financieel risico. Een financieel risico ontstaat op het moment dat jij niet terug kunt naar Nederland (bijvoorbeeld omdat grenzen of luchthavens sluiten) en jij niet meer aan het werk kunt. Ook kan het zo zijn dat je verplicht in quarantaine moet omdat je in een risicogebied bent geweest. De financiële gevolgen in zo’n situatie zijn dan in veel gevallen voor jou. Je ontvangt dan bijvoorbeeld geen salaris voor de niet gewerkte uren en / of moet je (onbetaald) verlof opnemen voor de dagen die je niet kunt werken.

Bedankt

We willen onze uitzendmedewerkers bedanken voor de medewerking en begrip. Blijf denken aan de preventieve maatregelen en richtlijnen, blijf gezond én heel veel succes de komende tijd.

Zoek vacatures

Voor vragen kun je terecht bij jouw contactpersoon binnen Adecco.

Naar de contactpagina