VHD Alarm

Veiligheid is onze topprioriteit

De hoogste prioriteit vanuit de Adecco Group Nederland is de veiligheid van onze collega’s, uitzendmedewerkers en professionals. De Adecco Group volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgt de adviezen van de overheid en het RIVM.

Voor werkgevers

Volg de richtlijnen van de opdrachtgever

Voor onze uitzendmedewerkers houden we de coronarichtlijnen van de opdrachtgever aan. Als er vragen zijn, dan kunnen uitzendmedewerkers terecht bij de direct leidinggevende van de opdrachtgever. Voor alle overige vragen over het coronavirus kunnen uitzendmedewerkers altijd terecht bij hun contactpersoon binnen Adecco.

Uitdagende tijd voor ons allemaal

We begrijpen dat onze flexmedewerkers zich in een onzekere situatie bevinden. We doen er op dit moment alles aan om, in samenspraak met onze flexmedewerkers en opdrachtgevers samen door deze uitdagende tijd samen heen te komen. Flexmedewerkers die door de coronacrisis een groot deel van hun inkomen zijn verloren, kunnen de TOFA regeling aanvragen. Met dit geldbedrag van 550 euro per maand biedt de overheid de getroffen flexmedewerkers een steuntje in de rug. Wat de TOFA precies is, of jij in aanmerking komt én hoe je dit kunt aanvragen, lees je in dit nieuwsbericht.

Fit for the Future

Bij Adecco vinden we jouw toekomst belangrijk, juist nu. Je kunt je daarom nog steeds aanmelden voor ons Fit for the Future programma. In dit programma bekijken wij samen met jou hoe jij je doelen voor de toekomst kunt behalen. Wat heb je nodig om te komen waar je naartoe wil? Welke opleiding of training moet je dan doen? Welke weg moet je volgen? Wij coachen je graag in dit traject. Meer informatie over Fit for the Future.

Wat moeten uitzendmedewerkers doen bij gezondheidsklachten?

Binnen Adecco volgen wij de RIVM-richtlijnen en maatregelen.

Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen boodschappen doen of laat ze bezorgen, zorg dat een ander de hond uitlaat. Voor huisgenoten zonder klachten gelden de basisregels die voor iedereen in Nederland gelden. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten. Mensen met cruciale beroepen of die werken in vitale processen blijven bij milde klachten ook thuis.

Wat kunnen we samen doen?

Als samenleving kunnen we natuurlijk actief bijdragen om verdere verspreiding te voorkomen door het nemen van de volgende voorzorgsmaatregelen:

  1. Geen handen schudden

  2. Wassen & drogen van de handen – We roepen iedereen op extra te letten op het wassen en drogen van de handen, meerdere malen per dag.

  3. Niezen in de armholte - Let extra op dat bij hoesten en niezen, je dit in de armholte doet; zodat verspreiding via de handen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

  4. Werk zoveel mogelijk vanuit huis - Is aanwezigheid op de werkplek gewenst, neem dan voorzorgsmaatregelen. Was regelmatig de handen en houd minimaal anderhalve meter afstand tussen andere personen.

  5. Werk in teams - Werk in teams met een minimale bezetting op de werkplek. Zorg dat de teams elkaar wekelijks afwisselen en dat de teams afzonderlijk geen fysiek contact hebben met elkaar.

Kantoren Adecco

De Adecco vestigingen zijn open. We houden in het kantoor rekening met alle RIVM-richtlijnen en het waarborgen van de 1.5 meter. We ontvangen je graag op een zo veilig mogelijke manier. Bij voorkeur vragen we je een afspraak in te plannen met jouw contactpersoon. Mocht je spontaan langskomen kan dat ook, mits we de 1.5 meter tussen alle aanwezigen kunnen waarborgen. Je bent welkom bij ons op de vestiging!

Reizen naar het
buitenland

Ga je met vakantie, dan willen we je wijzen op de www.nederlandwereldwijd.nl voor de actuele informatie over corona per land. Vermijd landen met reisadvies rood of oranje. Wil je toch naar een van deze landen reizen, bespreek dit dan met je contactpersoon van Adecco. Ga je op vakantie naar een land waar code geel geldt, houd er dan rekening mee dat een land snel van kleurcode kan veranderen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico dat je loopt door te reizen naar landen met een oranje of rood reisadvies. Maar bedenk goed dat je niet alleen een gezondheidsrisico loopt, je loopt namelijk ook een financieel risico. Een financieel risico ontstaat op het moment dat jij niet terug kunt naar Nederland (bijvoorbeeld omdat grenzen of luchthavens sluiten) en jij niet meer aan het werk kunt. Ook kan het zo zijn dat je verplicht in quarantaine moet omdat je in een risicogebied bent geweest. De financiële gevolgen in zo’n situatie zijn dan in veel gevallen voor jou. Je ontvangt dan bijvoorbeeld geen salaris voor de niet gewerkte uren en / of moet je (onbetaald) verlof opnemen voor de dagen die je niet kunt werken.

Bedankt

We willen onze uitzendmedewerkers bedanken voor de medewerking en begrip. Blijf denken aan de preventieve maatregelen en richtlijnen, blijf gezond én heel veel succes de komende tijd.

Zoek vacatures

Voor vragen kun je terecht bij jouw contactpersoon binnen Adecco.

Naar de contactpagina