VHD Alarm

Veiligheid is onze topprioriteit

De hoogste prioriteit vanuit de Adecco Group Nederland is de veiligheid van onze collega’s, uitzendmedewerkers en gedetacheerden. De Adecco Group volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgt de adviezen van de overheid en het RIVM. De belangrijkste onderwerpen zijn hier voor je op een rij gezet.

Voor werkgevers

Volg de richtlijnen van de opdrachtgever

Voor onze uitzendmedewerkers houden we de coronarichtlijnen van de opdrachtgever aan. Als er vragen zijn, dan kun je terecht bij de direct leidinggevende van je opdrachtgever. Voor alle overige vragen over het coronavirus kun je altijd terecht bij je contactpersoon binnen Adecco.

Fit for the Future

Bij Adecco vinden we jouw toekomst belangrijk, juist nu. Je kunt je daarom nog steeds aanmelden voor ons Fit for the Future programma. In dit programma bekijken wij samen met jou hoe jij je doelen voor de toekomst kunt behalen. Wat heb je nodig om te komen waar je naartoe wil? Welke opleiding of training moet je dan doen? Welke weg moet je volgen? Wij coachen je graag in dit traject. Meer informatie over Fit for the Future.

Wat moeten je doen bij gezondheidsklachten?

Binnen Adecco volgen wij de RIVM-richtlijnen en maatregelen.

Heb je klachten die passen bij het coronavirus zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid? Laat je testen! Een afspraak voor een test maak je via www.coronatest.nl of door te bellen naar 0800-1202.
Blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is. Als je ook koorts hebt of benauwd bent, dan blijven ook je huisgenoten thuis tot de uitslag van de test bekend is. Hebben je huisgenoten ook klachten? Dan laten zij zich ook testen.
Geen corona: Als je test negatief is en je op dit moment geen corona hebt, mogen jij en je huisgenoten weer naar buiten. Gaan de klachten niet over, worden ze erger of krijg je nieuwe klachten? Bel dan je huisarts. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.
Wél corona: Als je test positief en je corona blijkt te hebben, blijven jij en je huisgenoten thuis. Je hoort van de GGD wat jij en de mensen om je heen moeten doen. Bekijk hier de veelgestelde vragen en achtergrond informatie op de website van het RIVM.
Bron- en contactonderzoek: De GGD voert bron- en contactonderzoek uit en benadert mensen die in contact zijn geweest met een besmet persoon. Ze geeft daarbij gedragsinstructies, waaronder hoe en wanneer je in thuisquarantaine moet gaan als je in nauw contact bent geweest met een besmet persoon.

Wat kunnen we samen doen?

Met elkaar kunnen we natuurlijk actief bijdragen om verdere verspreiding te voorkomen door het nemen van de volgende voorzorgsmaatregelen:

  1. Geen handen schudden

  2. Wassen & drogen van de handen – We roepen iedereen op extra te letten op het wassen en drogen van de handen, meerdere malen per dag.

  3. Niezen in de armholte - Let extra op dat bij hoesten en niezen, je dit in de armholte doet; zodat verspreiding via de handen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

  4. Werk zoveel mogelijk vanuit huis - Is aanwezigheid op de werkplek gewenst, neem dan voorzorgsmaatregelen. Was regelmatig de handen en houd minimaal anderhalve meter afstand tussen andere personen.

  5. Werk in teams - Werk indien van toepassing in teams met een minimale bezetting op de werkplek. Zorg dat de teams elkaar wekelijks afwisselen en dat de teams afzonderlijk geen fysiek contact hebben met elkaar.

Kantoren Adecco

Sinds 1 juni zijn de kantoren van Adecco op afspraak tussen 8.30-17.30 uur weer open. De medewerkers volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Ook zijn alle vestigingen en Adecco medewerkers natuurlijk telefonisch en per mail goed te bereiken. Ook kun je via de site direct contact met ons opnemen.

Reizen naar het
buitenland

Iedereen moet er alert op zijn het virus niet verder te verspreiden. Reis niet naar het buitenland en boek alleen een reis als dit strikt noodzakelijk is. Bekijk www.nederlandwereldwijd.nl voor de actuele informatie over corona per land. Besluit je toch naar het buitenland te reizen, bereid je goed voor!

Belangrijk: Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico dat je loopt door te reizen naar landen met een oranje of rood reisadvies. Bedenk goed dat je niet alleen een gezondheidsrisico loopt, je loopt ook een financieel risico. Een financieel risico ontstaat op het moment dat jij niet terug kunt naar Nederland (bijvoorbeeld omdat grenzen of luchthavens sluiten) en jij niet meer aan het werk kunt. Ook kan het zo zijn dat je verplicht in quarantaine moet omdat je in een risicogebied bent geweest. De financiële gevolgen in zo’n situatie zijn dan in veel gevallen voor jou. Je ontvangt dan bijvoorbeeld geen salaris voor de niet gewerkte uren en / of moet je (onbetaald) verlof opnemen voor de dagen die je niet kunt werken.

Bedankt

We willen onze collega’s, uitzendmedewerkers en gedetacheerden bedanken voor de medewerking en begrip. Blijf denken aan de preventieve maatregelen en richtlijnen, blijf gezond én hou vol in deze lastige tijd.

Zoek vacatures

Voor vragen kun je terecht bij jouw contactpersoon binnen Adecco.

Naar de contactpagina