Inclusief werven & selecteren: zo doe je dat!

De uitdaging van objectief werven en selecteren is een actueel thema binnen het mkb-segment. Ondernemers staan open voor deze aanpak, hoewel er nog enkele hobbels te nemen zijn. Adecco Permanent Recruitment biedt de unieke kans om deze uitdagingen aan te pakken en mkb’ers te ondersteunen bij het implementeren van objectieve wervings- en selectiemethoden.

Dit artikel is geschreven door Arno Kelder, Employer branding & arbeidsmarkt specialist.

Het voordeel van objectief werven

Uit recent onderzoek van Kennisplatform inclusief samenleven blijkt dat mkb ondernemingen vooral gevoelig zijn voor objectief werven en selecteren. Deze methode helpt niet alleen het beste talent aan te trekken, maar draagt ook bij aan een duurzame inclusieve inzetbaarheid en verhoogt het aantal reacties op vacatures. Adecco Permanent Recruitment kan mkb ondernemingen ondersteunen door:

 • Consultancy en Training: Aanbieden van workshops en trainingen over de voordelen van objectief werven en hoe dit kan bijdragen aan betere en langdurige arbeidsrelaties.
 • Toolkits: Levering van een gebruiksvriendelijke toolkit die ondernemers helpen om objectieve selectiecriteria op te stellen en toe te passen.

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt

De eerlijkheid en gelijke kansen die objectief werven en selecteren bieden, resoneren bij een significant deel van de mkb-ondernemers. Dit sluit aan bij idealen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Adecco Permanent Recruitment kan hierop inspelen door:

 • MVO-certificering: Ondersteuning bieden bij het verkrijgen van certificaten die aantonen dat bedrijven eerlijk en objectief werven, wat aantrekkelijk kan zijn voor zowel sollicitanten als klanten.
 • Communicatie en Branding: Hulp bieden bij het communiceren van deze waarden naar buiten toe, zodat bedrijven zich kunnen profileren als eerlijke en inclusieve werkgevers.

Dit is een voorbeeld afbeelding

Ontzorgen van ondernemers: de sleutel tot succes

Een cruciale voorwaarde voor succes is het ontzorgen van ondernemers. Adecco Permanent Recruitment kan hierin een belangrijke rol spelen door:

 • End-to-End Recruitment Services: Het aanbieden van volledig ontzorgde wervingsdiensten, waarbij het hele proces van vacature opstellen tot aan de selectie van kandidaten wordt verzorgt.
 • Augmented Recruitment: Door inzet van AI kandidaten selecteren op menselijke kwaliteiten, empathie en intuïtie. Kandidaten met hoog algemeen potentieel worden toegevoegd op een shortlist.
 • Succesverhalen en Case Studies: Het presenteren van succesvolle praktijkvoorbeelden en case studies waarin objectief werven en selecteren hebben geleid tot meetbare voordelen zoals omzetgroei en verbeterde teamdynamiek.

Testen en implementeren: de praktische aanpak

Resultaten delen en optimaliseren op basis van learnings is essentieel. Adecco Permanent Recruitment doet dit door:

 • Pilot Projecten: Samen met ondernemers proefprojecten opzetten waarbij objectief werven en selecteren wordt toegepast op specifieke vacatures. Dit verlaagt de drempel voor bedrijven om de methode uit te proberen.
 • Meetbare Uitkomsten: Het verzamelen en analyseren van data uit deze pilots om de voordelen inzichtelijk te maken en deze resultaten te communiceren naar andere potentiële klanten.

Dit is een voorbeeld afbeelding

Vermijden van belemmeringen: taalgebruik en branding

Het taalgebruik rondom inclusief werven en selecteren kan een drempel vormen. Wanneer doe je het 'goed'? Adecco Permanent Recruitment kan hierbij helpen door:

 • Nieuwe Naam en Branding: Het creëren van een flitsende en aantrekkelijke naam voor de methode, zonder het woord ‘methode’. Dit helpt om het vernieuwend en aantrekkelijk te maken voor ondernemers.
 • Positieve Communicatie: Het vermijden van termen die negatief kunnen overkomen en focussen op de voordelen en successen van de aanpak.

Alles van A tot Z geregeld hebben?

Wil jij gratis en vrijblijvend weten hoe Adecco Permanent Recruitment jou kan helpen? Klik hier en vul het formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Contact met Adecco

Heb je vragen, neem contact op met Adecco

Naar contact