Essent kiest Adecco en YoungCapital als flexpartner

  • 21-2-2017
  • 2:00
Tags:
  • Adecco Group

Essent heeft Adecco en YoungCapital verkozen tot flexpartner. Beide allround HR-dienstverleners gaan voor Essent de komende twee jaar de werving, selectie en opleiding van klantadviseurs voor het klantcontactcenter en de retailkanalen van Essent uitvoeren. Essent koos voor Adecco vanwege haar ruime kennis en ervaring als workforce solutions partner; YoungCapital is gekozen vanwege haar ondernemerschap en specialisme in jong talent.


De keus voor de twee partijen is de uitkomst van een tenderprocedure waar zes uitzendondernemingen aan deelnamen. Adecco en YoungCapital slaan de handen succesvol in één om Essent op het gebied van instroom en behoud van talentvolle klantadviseurs volledig te ontzorgen.

Maarten Top, directeur consumentenzaken bij Essent: “Wanneer je talent weet te boeien en langer aan je weet te binden, kun je als bedrijf waarde toevoegen voor je klanten. Dat wordt steeds belangrijker in de dynamische energiemarkt. Klantadviseurs moeten klanten oplossingen kunnen bieden. Op een manier die past bij Essent. Adecco en YoungCapital helpen ons om een goede match te maken.”

Essent kiest voor duurzame match

Naast werving en selectie zullen Adecco en YoungCapital ook de opleiding en training van medewerkers op zich nemen. Nienke Overgaauw, Account Director bij Adecco: “De kwaliteit van je klantcontacten hangt nauw samen met de kans die medewerkers krijgen om zich te blijven verbeteren en ontwikkelen. Met diverse opleidingsmogelijkheden verduurzamen we de match en vergroten we de binding met Essent. Meer kwaliteit bij de werkgever; meer perspectieven voor de externe medewerkers. Een win-winsituatie!”

Rob Groot, Business Development Director bij YoungCapital: “De focus ligt daarbij op het ontwikkelen van het juiste talent. Wij vinden het enorm belangrijk dat kandidaten passen binnen de cultuur van een bedrijf. Daarom selecteren wij op persoonlijkheid en potentieel om te groeien. Matchende kandidaten voorzien we van de juiste vakkennis. Dat resulteert in duurzame matches. We zijn heel blij dat Essent deze visie deelt en jong talent op deze manier de kans geeft zich verder te ontwikkelen binnen haar organisatie.”

Over Essent

Essent is een energieleverancier die elektriciteit, gas en andere energieproducten, zoals zonnepanelen, levert aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België. Het hoofdkantoor van Essent staat in ’s-Hertogenbosch. Essent is sinds 1 april onderdeel van innogy SE.

Over Adecco

Adecco verbindt talent met bedrijven en zet daar een variëteit van diensten voor in, met de nadruk op recruitment, uitzenden, detacheren, testen en opleiden. Adecco beschikt over gespecialiseerde recruiters die bekend zijn met de operationele processen op klantcontactcenters. De HR-leverancier scoort hoog op de jaarlijkse Best Place to Work® lijst. Adecco is onderdeel van The Adecco Group, dat wereldwijd actief is in meer dan 60 landen.

Over YoungCapital

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist, met 35 vestigingen in Nederland en Duitsland, ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.