Vijf tips om je hoofd koel te houden tijdens warme dagen

Alledag

Hoe zorg je ervoor dat je het niet te warm krijgt op je werk met de zomerse temperaturen én hoe kun je toch een beetje van het zonnetje genieten als je “gewoon” moet werken? We hebben vijf handige tips voor je op een rij gezet.

1. Draag luchtige kleding
Kleed jezelf zo luchtig mogelijk tijdens warme dagen, maar houd wel rekening met je werkomgeving. Zo zal er bij een bank waarschijnlijk van je verwacht worden dat je zakelijk gekleed gaat, maar als je in een magazijn werkt is het soms wel geaccepteerd om in korte broek naar het werk te komen. Soms is het niet veilig om met korte mouwen of pijpen te werken. Check daarom altijd wat de kledingafspraken zijn bij jou op je werk. Katoenen en linnen stoffen “zweten” het minst en kun je het beste dragen tijdens de warme dagen.

2. Drink genoeg water
Het klinkt logisch, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: drink genoeg water! Juist tijdens de warme dagen. Als je te weinig water drinkt kun je uitdrogen, sommige mensen krijgen ook erge hoofdpijn als ze te weinig drinken. Loop ieder uur minimaal 1 keer naar de kraan om je vochtbalans op orde te houden.

3. Begin extra vroeg
Vraag bij je baas of het mogelijk is om extra vroeg te beginnen. Het is dan nog niet zo warm, waardoor je vaak meer energie hebt in de ochtend. Bijkomend voordeel is dat je dan ook eerder kunt stoppen, zodat je nog lekker van het zonnetje kunt genieten in de middag en avond!

4. Regel een draagbare airco of ventilator
Zit je weg te smelten op je werkplek? Vraag dan of het mogelijk is om een kleine airco of ventilator neer te zetten. Als het echt warm is buiten, is het beter om de ramen dicht te houden, dan houd je de warmte buiten. Zet alleen de ramen open als de temperatuur buiten lager is dan binnen.

5. Ga naar buiten
Toch een beetje van het zonnetje genieten tijdens je werkdag? Ga naar buiten in je pauze(s)! Loop even een rondje, of ga lekker buiten ergens zitten lunchen. Slim is dan wel om een plekje in de schaduw te zoeken. Als je in de zon gaat zitten, kan dit er juist voor zorgen dat je moe of suf wordt en dat is natuurlijk niet handig als je nog moet werken.

Bonustip: Haal ijsjes voor jezelf en je collega’s!

Gerelateerde artikelen

Luuk Veltink – HR medewerker bij Adecco

Meet Luuk Veltink

Ik werk sinds april 2017 als consultant bij Adecco. Nadat mijn carrière als beroepsmilitair abrupt tot een einde kwam door een ongeval, moest ik op zoek naar een nieuwe loopbaan. Ik werd getipt over de nieuwe afdeling Branch Support bij Adecco in Zwolle en de rest is geschiedenis.

Lees meer
Emmelie – Recruitment Consultant bij Adecco

Meet Emmelie van der Velde

Mijn naam is Emmelie van der Velde, ik ben 25 jaar en woon sinds 2013 in Amsterdam. Het leukste aan mijn functie als Recruitment Consultant is dat ik dagelijks in contact sta met verschillende mensen. Ik spreek met klanten en flexkrachten, maar ook met potentiële nieuwe krachten.

Lees meer