Meet Amanda Cliff – Proces Controller bij Adecco

Over Amanda

Mijn naam is Amanda Cliff. Ik ben lang geleden vanuit Wales naar Nederland verhuisd. Inmiddels heb ik de Nederlandse nationaliteit en ben ik trots op mijn geadopteerde land. Gezelligheid en de ruimte en het vertrouwen om nieuwe dingen te leren en uit te proberen zijn voor mij de belangrijkste redenen om bij Adecco te werken.

Alledag

'Ons team werkt mobiel en we bepalen zelf onze agenda.'

Mijn werk bij Adecco als Proces Controller

Om te beginnen werk ik in een fijn team. En ik doe zeer gevarieerd werk. In de rol van Proces Controller is elke dag namelijk anders. Ik ben specialist en heb vanuit mijn rol met de hele organisatie te maken. Ik denk dat ons team van alle hoofdkantoorafdelingen het meest in het veld werkt en bij alle business lines van de Adecco groep. Ons team werkt mobiel en we bepalen zelf onze agenda. Zo plannen we bijvoorbeeld zelf de audits, binnen het kader van de verwachtingen van de belanghebbenden zoals de directie of de externe certificeringspartij.

Onze afdeling heeft de certificeringen in beheer op het gebied van kwaliteitsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen en veiligheid & gezondheid. Daarnaast ben ik de zogeheten 'Icofr controller' voor Adecco Group Nederland. 'Icofr' is kort voor het Engels ‘Internal Controls over Financial Reporting’. In deze rol heb ik veel contact met de hoofdkantoorafdelingen in Zaltbommel en met Adecco internationaal. Verder is onze afdeling bij verschillende programma’s betrokken, zoals mvo, anti-discriminatie en privacy. Ik beheer de mvo rapportages en voer scans op onze systemen uit.

'Ik leer elke dag wel wat nieuws.'

Daarom werk ik bij Adecco

Bij Adecco ben je meer dan een nummer, je bent een persoon. Adecco investeert veel in de ontwikkeling van mensen. Je krijgt hier de kansen om te groeien en uit je comfortzone te komen. Ik wil leren van mijn fouten, zodat ik in het vervolg onnodige fouten kan vermijden! .

Vanuit mijn rol als Proces Controller vind ik het heerlijk dat ik op elke vestiging kan zijn en dat ik soms ook thuis kan werken. Adecco staat daar positief tegenover. Voor mij is het goed om te focussen en daarnaast bespaart het reistijd. En dat past ook nog eens goed in onze wens om de carbon footprint te verkleinen. Ik vind het fijn om de collega’s te coachen en mijn ervaring van al die jaren met anderen delen. En ik leer ook veel van hen. Het is een dialoog en ik leer elke dag iets nieuws!

Een goede werk – privébalans

Ik werk vier dagen in de week en soms zijn dat erg lange dagen. Tenminste een dag per week ben ik op het hoofdkantoor, en op de andere dagen ben ik op een vestiging of thuis. Voor mijn werk ben ik veel onderweg maar dat is de moeite waard als collega’s door mijn coaching zijn geholpen. Privé is mijn grootste passie reizen. In februari zijn we drie weken in Myanmar geweest. Heerlijk ongepland rondgereisd en mooie en fijne mensen ontmoet. Volgend jaar staat Canada in de planning waar mijn broer woont. Mijn moeder van 93 jaar woont in Wales, dus daar komen we regelmatig. En mijn man en ik hebben een passie voor speciale bieren. We geven boeken uit over speciale bieren, die mijn man schrijft. Ik verzorg het proeflezen en marketing.

In juni dit jaar namen we deel aan een speciaal bierevent bij Fort Everdingen, waar goede vrienden een bierbrouwerij hebben. Tot onze grote verrassing zijn wij daar benoemd als beschermvrouwe en beschermheer Speciaal Bier als dank voor ons vele promotiewerk de afgelopen jaren. Wij zijn ook reizigers in ervaringen! Sport is voor mij ook belangrijk, twee keer per week ga ik naar de spinning les. Het bedrijfsfitness programma van Adecco maakt dit betaalbaar en Win4Youth zorgt voor aanmoediging. Het is ontzettend druk op onze afdeling maar het is fijn dat mijn vaste baan bij Adecco alle deze ervaringen mogelijk maakt!Gerelateerde artikelen

Mahad – Logistiek medewerker bij CEVA

Over Mahad

Mijn naam is Mahad, ik ben 27 jaar en kom uit Den Haag. Ik werk vier dagen in de week in een warehouse voor CEVA Logistics in Den Haag en ga daarnaast één dag in de week naar school waar ik leer voor Logistiek Teamleider.

Lees meer
Pawel Cybulski – Customer Service Medewerker bij CEVA

Over Pavel

Mijn naam is Pawel Cybulski, ik ben bijna 30 jaar, gelukkig verloofd en ik woon in Hoofddorp. Ik ben in September 2011 vanuit Polen naar Nederland verhuisd en werk sinds 2015 voor Adecco. Nadat ik een tijdje als uitzendkracht werkzaam geweest ben, heeft Ceva Logistics me in vaste dienst genomen.

Lees meer