Weg met de vooroordelen over uitzendkrachten!

Uitzendkrachten? Wij spreken liever over flexwerkers.

FAQ
Vooroordelen

Het voordeel van werken via Adecco Group Nederland is dat je je goed kunt oriënteren. Door bij verschillende bedrijven te werken, en verschillende banen / werkzaamheden uit te voeren, krijg je een goed beeld over wat jij nou echt leuk vindt en waar je heel goed in bent. Best handig toch? En mocht je droombaan ineens voorbijkomen, dan zit je niet vast aan een lange opzegtermijn!

Maar uitzendbureaus hebben toch alleen werk voor lager opgeleiden?
Absoluut niet. Bij Adecco Group Nederland kun je terecht met iedere achtergrond en opleiding, dus van vmbo tot hbo en wetenschappelijk onderwijs. Samen met jouw contactpersoon wordt er uitgebreid gekeken en besproken wat voor jou de beste mogelijkheden zijn.

Maar het gaat toch altijd om tijdelijke, korte banen?
Zeker niet! Adecco bemiddelt ook in vaste banen, dus direct in dienst bij de opdrachtgever. Wel kan het zijn dat je eerst tijdelijk via Adecco werkzaam bent voordat je in dienst treedt bij de opdrachtgever. Vooraf wordt een aantal uur met de opdrachtgever afgesproken. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

Maar als ik werk via een uitzendbureau dan ontvang ik toch veel minder salaris?
Nee hoor! Als je voor Adecco Group Nederland werkt, ontvang je hetzelfde salaris als iemand in vaste of directe dienst bij dezelfde opdrachtgever. De opdrachtgever die jou inhuurt, betaalt Adecco iets extra’s boven op het salaris. Dit extra bedrag wordt gebruikt om bijvoorbeeld premies en loonbelasting te betalen. Het salaris wat jij krijgt, noemen we de inlenersbeloning.

Maar ik kan dan natuurlijk geen cursussen volgen als ik flexwerker ben
Zolang jij bij Adecco een lopende arbeidsovereenkomst hebt, heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van GoodHabitz. Een digitale, online leeromgeving en een manier om je talenten en capaciteiten verder te ontwikkelen. Helemaal voor niets!

En tot slot … mijn kansen zijn verkeken op een hypotheek als ik via een uitzendbureau werk
Flexwerkers die actief zijn voor Adecco Group Nederland kunnen met ingang vanaf nu een perspectiefverklaring aanvragen. Hiermee is jouw kans op een hypotheek even groot als die van werkenden met een vast contract.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Country Finance Manager

Melvin de Boer is sinds 1 januari 2018 Country Finance Manager van Adecco. De Boer neemt deze rol over van Wim Six, die dezelfde rol zal krijgen binnen Adecco Group België.

Lees meer
Meet Jonathan, Consultant Werving & Selectie

Ik ben 32 jaar, ik heb een zoon van 10, een dochter van 5 maanden en een leuke vriendin. Ik woon in Amsterdam. Vroeger was ik een fanatieke voetballer, maar daar heb ik nu geen tijd meer voor vanwege mijn gezin en mijn werk als Consultant Werving & Selectie bij Adecco.

Lees meer