Wat kun je doen als je project afloopt? Vier tips!

Is het einde van je tijdelijke job in zicht? Niet getreurd. Met deze vier tips heb jij zo weer een nieuwe baan!

Loopbaan
1. Onderzoek of er intern nog mogelijkheden zijn

Werk je bij een groot bedrijf? Vraag aan je leidinggevende of hij / zij een nieuwe opdracht voor je weet binnen de organisatie. Vacatures komen bijna altijd eerst intern open te staan. Met een positieve referentie van je baas heb je een voorsprong op andere sollicitanten! En je maakt slim gebruik van zijn of haar interne netwerk.

2. Vertel het Adecco

Laat je contactpersoon van Adecco weten dat je weer beschikbaar bent en vanaf welk moment. Heb je een cursus gedaan, je Engels verbeterd of bijvoorbeeld leren werken met bepaalde software? Zorg dat je cv up-to-date is en upload ‘m in My Adecco. Maak eventueel een afspraak voor een hernieuwde kennismaking. Zo kan je recruiter een baan voor je vinden die aansluit op je talenten en ambities.

3. Vertel het je netwerk

Vertel je netwerk dat je binnenkort weer beschikbaar bent. Vraag de mensen die je kent of ze een interessante vacature voor je weten. Laat het vooral ook online zien. Zorg dat uit de titel van je profiel op LinkedIn meteen blijkt dat je op zoek bent en maak een post op LinkedIn waarin je deelt wat je kunt en wilt.

4. Vraag om een aanbeveling

Vraag je leidinggevende om een aanbeveling te schrijven voor op LinkedIn. Als jij een stofzuiger koopt, check je dan eerst de reviews? Ja toch? Misschien een bijzondere vergelijking, maar die mooie aanbeveling op LinkedIn kan er zomaar voor zorgen dat je toch wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Meer hulp nodig? Check onze solllicitatietips & trics of neem contact op met je lokale vestiging. Wij helpen je graag!

Gerelateerde artikelen

Gebruik jij ze, emoji’s in je zakelijke e-mails?

Emoji's, ze zijn niet meer weg te denken uit onze schriftelijke communicatie. Op WhatsApp, op Facebook om te reageren op een bericht of om ‘voelt zich’ aan te geven. En in ons e-mailverkeer. Gebruik jij ze op het werk of vind je het echt niet kunnen?

Lees meer
7 tips voor het WOW-effect!

Heb jij veel klantcontact? Lees deze tips door en zorg voor een extra grote glimlach op de gezichten van jouw klanten.

Lees meer