Wat app je me nou?

Voor het vermaak, om meer uit je (werkende) leven te halen en om nuttig met je tijd om te gaan, worden er aan de lopende band apps ontwikkeld. Over welke niet mogen ontbreken op je telefoon zijn volop lijstjes te vinden op het web. Haal daar maar eens de app uit die jij in daadwerkelijk gaat gebruiken. Deze selectie van de meest gebruikte en fijnste apps voor de werkende mens is met dank aan jullie inbreng op Linkedin samengesteld. Bekijk hier jullie top 5 waarmee je het gebruik van je smartphone weer wat kunt opschroeven:

Alledag


1. Wunderlist

Een hele fijne to do-app die op meerdere platforms te gebruiken is. Ideaal voor je eigen actiepunten, maar ook als je aan een gezamenlijk project werkt. Je kunt hem namelijk heel eenvoudig delen. Daarnaast kun je je taken prioriteren, aanvullen met extra notities en als reminder inplannen, zodat je ze niet vergeet. Ook handig voor thuis, want je kunt er ook je boodschappenlijst in bijhouden.

2. Fitbit

Heb je een voornamelijk zittend beroep, dan is deze app echt aan te raden. Beweeg je wel genoeg tijdens kantoortijd? Drink je genoeg water? Slaap je wel goed? Deze app meet je dagelijkse activiteiten en trainingen. Daarnaast ontvang je tips om je prestaties te verbeteren en kun je deze, wanneer je daar behoefte aan hebt, delen met anderen. Deze app download je op je horloge of tablet.

3. Scanbot

Met Scanbot kun je je scans als JPG- en PDF-bestand opslaan en naar verschillende clouddiensten uploaden. Het gebruik is simpel, je maakt een foto en Scanbot verwerkt het tot een JPG of PDF. Met deze handige app kun je bovendien kleurcorrecties doorvoeren, meerdere pagina's binnen één bestand scannen en ze vervolgens op allerlei manieren gebruiken. Handig als je een rekening of een recept van je huisarts wilt bewaren, maar ook goed te gebruiken voor je presentaties, want de kwaliteit van de gescande documenten is top!

4. Kinemaster

Onmisbaar op dit moment: KineMaster is de enige full-featured professionele videoredacteur voor Android! Hiermee kun je meerdere lagen video gebruiken en afbeeldingen en tekst ondersteunen. Maar ook het juiste volume aangeven bijvoorbeeld. En wat denk je van 3D-overgangen? Need we say more? En simpel in gebruik.

5. Het laatste tafeltje

Ga je wel eens spontaan uiteten na een lange werkdag, maar kun je niet terecht bij het restaurant van je eerste keuze? Dan mag je zeker deze app niet missen. Je kunt nu eenvoudig op zoek naar een nieuw restaurant dat maaltijden aanbiedt voor een aantrekkelijke prijs. En het mes snijdt aan twee kanten want voor restauranteigenaren is de app ook een uitkomst. De app speelt namelijk in op afzeggers. Op deze manier heb jij toch nog een plek in een leuk restaurant waar je last minute terecht kunt.

Gerelateerde artikelen

Saber Benjah, winnaar van CEO for One Month 2018

Saber Benjah (21) is de winnaar van CEO for One Month 2018. saber zal een maand lang aan het roer staan van de grootste uitzender ter wereld. Op vrijdag 25 mei won hij van meer dan 3400 andere ambitieuze studenten en young professionals, die hebben gestreden om de titel.

Lees meer
Hoe houd je je collega's aan hun afspraak?

We komen vaak onze afspraken niet na, zowel in ons privéleven als op het werk. Als we dit blijven doen, dan is daar mogelijk een reden voor. Maar wat is die reden dan? Waarom zit er vaak een mismatch tussen de verwachtingen die collega's onderling hebben? Een afspraak vergeten is menselijk. Gebeurt het regelmatig? Dan is het belangrijk dat je een manier vindt om de afspraken die je met elkaar maakt helder te formuleren en boven alles, na te komen.

Lees meer