Een succesvolle CEO worden, heb jij het in je?

Iedereen heeft positieve en ongetwijfeld een aantal minder positieve eigenschappen. Een goede CEO kent zichzelf en weet precies wanneer hij welke kwaliteiten moet inzetten en hoe hij op een handige manier met zijn zwakkere punten kan omgaan. Weet jij hoe je je kunt onderscheiden en wat er voor nodig is om succesvol leiding te geven aan een organisatie?

Loopbaan
CEO for One Month


Om beter te begrijpen welke ingrediënten je in huis moet hebben om een goede CEO te zijn heeft het bureau Russel Reynolds Associates in samenwerking met Hogan Assessments kritisch gekeken naar de eigenschappen van ongeveer 5 miljoen CEO’s. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je uitgelicht.

Rust behouden en vooruitgang boeken

Als CEO moet je een zekere rust garanderen en continu de balans vinden tussen tegenstrijdige eigenschappen die elk op hun eigen manier bijdragen aan je eigen doelen en die van de organisatie:

1. Zo is de balans tussen innovatie in combinatie met een zekere vorm van nuchterheid een gezonde basis voor succes. Innoveren is essentieel, maar dan wel met de juiste tempo en de waarborging van een constante kwaliteit.

2. Als CEO moet je risico’s durven nemen. Tegelijkertijd is het van belang dat je de voortgang van reeds gemaakte plannen bewaakt om ervoor te zorgen dat het bedrijf niet lijdt onder het genomen risico.

3. Een goede CEO durft zichzelf kwetsbaar op te stellen. Met een gezonde vastberadenheid en doorzettingsvermogen kun je jezelf en het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Maar wanneer je je openstelt voor de input en de feedback van anderen, bundel je de krachten en zijn de voordelen voor de organisatie alleen maar groter.

4. Naast het koppelen van het bedrijf aan haar missie moet je als CEO je medewerkers zien te prikkelen en verbinden. Door je energie te steken in het motiveren van anderen die net zo succesvol willen worden als jij, stimuleer je je medewerkers om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen en wil jij jouw ambities waarmaken? Twijfel niet om je in te schrijven voor CEO for 1 month. Je hebt het in je!

Gerelateerde artikelen

Is het geapt, geappt, ge-appt of geapped?

Steeds vaker gebruiken (of lenen) we Engelse woorden voor onze Nederlandse taal. Wie relaxt of e-mailt er tegenwoordig niet? Maar wat als je de voltooid verleden tijd hiervan wil gebruiken? Moet je dan de Nederlandse of Engelse regels gebruiken? En wanneer is een woord nog Engels? Of wanneer al ‘vernederlandst’?

Lees meer
App normaal!

Handige (werk) apps volgen elkaar in rap tempo op. Om niet achter te blijven, hebben we weer een aantal handige apps voor jullie op een rijtje gezet. De lijst is wederom samengesteld met behulp van jullie input via LinkedIn!

Lees meer