De perspectiefverklaring: meer kans op een hypotheek!

Mijn naam is Esther en ik ben 23 jaar jong. Vier jaar geleden ben ik een relatie begonnen en inmiddels zijn we toe aan de volgende stap: samenwonen. Dit is echter een belemmering met een flexcontract. Er werd namelijk gekeken naar mijn laagste inkomen van de afgelopen drie jaar en een huis kopen past daar niet in!

Loopbaan

Super balen want we hadden op 19 november 2016 een huis bezichtigd wat we met ons huidige salaris makkelijk kunnen betalen maar dus niet op basis van de flexregels. Daar zaten we dan, met de rug tegen de muur. Allebei een goede baan en een goed gevulde spaarrekening die zogenaamd niet goed genoeg is om een huis te kunnen kopen. Wat nu?

Een week later kwam in het nieuws dat Adecco mee zou gaan werken aan de zogenaamde perspectiefverklaring. Euh wat? Een perspectiefverklaring waarmee flexwerkers net zoveel recht hebben als vaste medewerkers. Daar moest ik het fijne van weten want dit was DE oplossing! Vanaf januari 2017 was het mogelijk om de verklaring aan te vragen. We besloten de gok te wagen en kochten ons gewilde huis onder voorbehoud met voorwaarde om te ontbinden als ik de perspectiefverklaring niet kreeg.

26 januari 2017 werd ik in de ochtend gebeld met de mededeling dat ik de eerste ben aan wie de perspectiefverklaring is toegewezen! Dit was HET laatste onderdeel, ik was licht in shock. Nu kan het huis doorgaan! Wat ik heel attent vond is dat ik een bos bloemen heb gekregen op het hoofdkantoor van Adecco Group Nederland om te vieren dat ik de eerste was met een perspectiefverklaring. Dinsdagavond 31 januari zijn we bij de hypotheekadviseur geweest en nu is het duimen draaien. Twee maanden geleden had ik nooit gedacht dat we zo dichtbij ons eigen (koop) huis te zouden zijn. Tijdens de autorit terug naar huis hoorde ik als eerste het lied: A change is gonna come – Sam Cooke.

And so the adventure begins….Update:

Dinsdag 14 maart om half 2 werd ik gebeld door onze hypotheekadviseur. De hypotheek is finaal akkoord! Woensdag 15 maart worden de stukken verzonden naar de notaris. De sleuteloverdracht staat gepland voor 31 maart!

Het was even spannend, in ons voorlopig koopcontract hebben we 10 weken voor de financiering genomen omdat het naar verwachting ook iets langer duurt i.v.m. de perspectiefverklaring met als uiterste datum 18 maart. Vier dagen voor de deadline hebben we toch te horen gekregen dat het akkoord is! Wegens enorme drukte met hypotheekaanvragen duurde het allemaal wat langer dan verwacht. Ik heb direct de notaris gebeld om een tijdstip af te spreken.

‘S-avonds zijn we naar ‘ons’ huis geweest om even met de huidige bewoners te praten. Het voelde gek maar wel heel leuk om voor het eerst in ‘ons’ huis te staan!

Nog maar 2 weken tot we de sleutel krijgen, dan kunnen we gaan klussen en als het volgens de planning loopt het laatste weekend van april over!

Soms krijg ik een opleving en dan ben ik super enthousiast, en soms knijp ik mezelf of het wel echt is. Ruim 4 maanden geleden hebben we voor het eerst de woning bekeken. En nu is het definitief! Het duurt wel wat langer maar ik ben enorm dankbaar dat het mogelijk is middels de perspectiefverklaring!

Is de perspectiefverklaring de oplossing voor jou? Ga dan naar Adecco.nl/perspectiefverklaring

Gerelateerde artikelen

Welke vragen kun je stellen in een sollicitatiegesprek?

Is er nog iets wat jij wilt weten? Vroeg of laat kun je deze vraag verwachten tijdens je sollicitatiegesprek. Natuurlijk ben jij hierop voorbereid. Want de kans om er achter te komen of de baan en het bedrijf wel echt bij je passen laat je zeker niet voorbij gaan.

Lees meer
Hoe kom jij jouw werkdag effectief door?

Het is komkommertijd. Je voelt het aan alles. Collega’s zijn op vakantie en je mailbox raakt geleidelijk leeg. Fijn, zou je denken. Maar wordt het niet juist heel saai? Hoe jij de laatste weken van de zomervakantie effectief doorkomt? Wij geven je 5 tips!

Lees meer