Adecco en JINC organiseren Bliksemstages

Donderdag 22 maart liepen 65 vmbo’ers een dagdeel mee bij Nieuwegeinse bedrijven. Sales Consultant Lotte Cooke had 9 organisaties bereid gevonden om hun deuren open te zetten voor de leerlingen. Deelnemende bedrijven waren Ordina, Gemeente Nieuwegein, Verweij, ArgoAdvies, MSO, Active Ants, SportID, XPO en Portiva. De jonge deelnemers gingen op verschillende afdelingen aan het werk om te ervaren wat het werk inhoudt. Op die manier blijken ze beter in staat een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Loopbaan
Youtube liedjes luisteren

Lotte was aanwezig bij de lunch en sprak met enthousiaste scholieren. “De leerlingen hadden verwacht dat alles heel saai in hokjes was en dat mensen alleen maar achter hun computer zitten. Maar er waren heel veel open ruimtes en mensen speelden in de pauze ook op de Xbox en op de voetbaltafel.” Ze vertelden ook dat ze in de Raadzaal van de gemeente Nieuwegein YouTube liedjes mochten luisteren. De vmbo’ers vonden het leuker dan ze hadden gedacht.

Een mooi kijkje in ons werk

De begeleiders vanuit de deelnemende organisaties waren minstens zo opgetogen om mee te werken aan dit mooie initiatief: “Dit is onze toekomst en daar investeren wij graag in.” De leerlingen moesten in het begin wat loskomen, maar dit ging aan het einde veel beter. “We hebben ze een mooi kijkje in ons werk kunnen geven”

Landelijke samenwerking

JINC en Adecco hebben een landelijke samenwerking. Ook op andere locaties organiseren wij samen Bliksemstages en sollicitatietrainingen. JINC bereikt landelijk ruim 45.000 jongeren per jaar, met name leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Adecco is ontzettend trots op de landelijke samenwerking met JINC. We dragen graag een steentje bij door ons netwerk te benaderen voor initiatieven zoals de bliksemstages. Hiermee kunnen we jongeren laten zien dat er heel veel mogelijk is als je de wil hebt en bereid bent er hard voor te werken.

Gerelateerde artikelen

Met deze vijf tips kom jij Blue Monday door

De meest deprimerende dag van het jaar komt eraan. Tenminste, dat is ooit berekend door een psycholoog. De goede voornemens lukken niet, het weer werkt niet mee en een groot gebrek aan de gezelligheid van de feestdagen is ook niet behulpzaam. Maar met deze vijf tips kom jij Blue Monday wel door!

Lees meer
Doelen: hoe maak je ze én hoe houd je jezelf eraan?

Je werkt hard maar hebt geen concreet doel voor ogen en bent keer op keer teleurgesteld als iets niet lukt. Weet je dat dit nergens voor nodig is? Door doelen te stellen krijg je structuur in je leven en heb je duidelijk voor ogen wat je al hebt bereikt!

Lees meer