Scoor je stage bij het KNVB Talent Team

Meer dan 65 stagebedrijven scouten jong talent via het KNVB Talent Team. Denk aan topclubs als Ajax, PSV en Vitesse, maar ook aan topmerken als Volkswagen en ING. De afgelopen periode zijn meer dan 100 stageplekken uitgezet en ingevuld. Ook voor 2015 ligt de lat hoog. Dus: als je slim bent, kijk je op www.knvbtalentteam.nl.

De KNVB en Adecco zijn al jaren als maatschappelijke partners met elkaar verbonden. In 2012, tijdens sponsoroverleg, begon er iets te borrelen. De KNVB sprak zijn zorgen uit over het gebrek aan goed gemotiveerde vrijwilligers bij amateur-voetbalclubs. Adecco zet zich al jaren in voor zoveel mogelijk relevante stageplaatsen. Eén plus één is twee. Het KNVB Talent Team was een feit.

Drie jaar later reikt de scoop van het KNVB Talent Team verder dan stageplaatsen bij amateur-voetbalclubs. Ook bedrijven die aan de voelbalbond gelinkt zijn, zoals Adecco, maken dankbaar van het KNVB Talent Team gebruik.

Michael Mulder, Programmamanager KNVB Talent Team, zegt over de ambities voor 2015: “Binnen onze eigen organisatie streven we ernaar om op iedere afdeling een stagiair in te zetten. Daar hebben zowel stagiairs als de KNVB baat bij. Daarnaast blijven we de samenwerking met stagebedrijven verder uitbreiden. Uitgangspunt is dat we studenten optimaal voorbereiden op de professionele werkomgeving waarin ze later terecht komen. Op die manier dragen we een bescheiden steentje bij aan de strijd tegen de jeugdwerkloosheid.”

 “Al die contacten en ervaringen neem je voor de rest van je leven mee.”

Het KNVB Talent Team werkt samen met onderwijsinstellingen in het hele land. Op dit moment maken 65 stagebedrijven gebruik van de diensten van het KNVB Talent Team. Hier zitten aansprekende namen tussen als: Ajax Camps & Clinics, Vitesse, Volkswagen, FC Twente, KNVB, OnsOranje, Adecco, PSV, ING en RKC Waalwijk. De nadruk blijft liggen op relevante stageplaatsen. Daarnaast biedt het KNVB Talent Team om loopbaangerichte workshops aan.

Studenten die via het KNVB Talent Team stages hebben gelopen, zijn erg enthousiast over hun ervaringen. Michael Mulder: “Het belangrijkste is dat studenten relevante werkervaring opdoen die bijdraagt aan de invulling van hun latere professionele carrière. Daarnaast maak je kennis met veel andere stagiairs en bouw je een waardevol netwerk op in de voetbalwereld. Al die contacten en ervaringen neem je de rest van je leven mee.”

Verbeter je scoringskansen met het KNVB Talent Team