Payrolling, waarom en wanneer?


Adecco Payroll neemt het formele werkgeverschap over van Unilever. Wanneer Unilever zelf een kandidaat heeft, die mag gaan starten op een werkopdracht bij Unilever, kan voor de afhandeling van de loonbetaling de kandidaat bij Adecco Payroll aanbieden. De payroll flexkracht (ook wel ‘payrollkracht’, of ‘payroller’ genoemd) wordt het meest gezien als een eigen medewerker van Unilever, met die uitzondering, dat de verloning door Adecco gedaan wordt. Daarmee ligt ook het juridische werkgeverschap bij Adecco. Deze payrollkrachten worden verder aangestuurd, beoordeeld, ingeroosterd, gecoached etc. door Unilever.

Voor opdrachten van tijdelijke aard, waar voor Unilever zelf een geschikte kandidaat heeft gevonden, kan Payrolling een mooie uitkomst zijn. Immers, Unilever hoeft zelf geen contract aan te gaan met de kandidaat en staat daarmee niet op de headcount van Unilever.

Ook kan Payrolling de uitkomst zijn van de arbeidsrechtelijke toets van een ZZP-er (freelancer): als er te veel haken en ogen aan zitten en de opdracht te veel lijkt op een arbeidsverhouding, kan de freelancer ook bij Adecco Payroll ‘in dienst’ gaan. De freelancer wordt dan werknemer voor die opdracht. Zie ook ‘Freelance’.

Hoe meld ik een payroll kracht aan bij Adecco?

Via onderstaand formulier kun je een payroll kracht bij Adecco aanmelden. Stuur het formulier op naar het contact voor jouw vestiging. Deze gegevens vind je bij Contact Adecco