Top Secretaries blíjft vernieuwen

 
‘Het vak en onszelf opnieuw uitvinden en de weg bereiden voor de nieuwe assistant in de nieuwe organisatie.’ Met die ambitieuze opdracht luidt Adecco Top Secretaries letterlijk een nieuw tijdperk in. Want vanaf 2016, het jaar waarin Top Secretaries haar 10-jarig jubileum viert, wordt het ernst met de verschuivingen in het vak. Een trendbreuk is onafwendbaar.

Dat er in secretaresseland verandering en vernieuwing in de lucht zit, blijkt onder meer uit de ‘glossy met inhoud’ die Top Secretaries in de aanloop naar het jubileumjaar het licht laat zien: TopIQ. Het magazine is nét verschenen, in een oplage van 5.000 exemplaren. Op www.topsecretaries.nl is een bladerversie te vinden. De ‘topics’ die aan bod komen, hebben vrijwel allemaal te maken met nieuwe trends in en visies op het secretaressevak. Eén ding is duidelijk: de traditionele secretaresse die vooral een ondersteunende rol speelt, maakt plaats voor de Future Proof Assistant die proactief meedenkt over projectmatige verbintenissen, verdere digitalisering en professionalisering van werkprocessen en verandertrajecten.

Digitalisering, robotisering, outsourcing
De trendbreuk die Top Secretaries signaleert, is voor een groot deel ingegeven door de snelle en ingrijpende digitalisering van tal van traditionele secretariële taken. Managers houden tegenwoordig hun eigen elektronische agenda bij, gebruiken slimme apps om een flitsende presentatie in elkaar te zetten en vergaderen bij voorkeur in een moderne hightech conference-setting. De digitalisering vloeit haast ongemerkt over in robotisering. Gevolg: secretariaten krijgen de komende jaren sterk te maken met krimp en reorganisatie. Een aantal organisaties zal zelfs kiezen voor uitbesteding (outsourcing) van secretariaatsprocessen.

Coach en sparringpartner
Wie als assistant aan zet en vooral inzetbaar wil blijven, zal zich goed bewust moeten zijn van die veranderingen en bereid moeten zijn om zich nieuwe competenties eigen te maken. Daarbij hebben ze aan Top Secretaries een goede coach en sparring partner. Sinds haar oprichting in 2006, zet Top Secretaries zich in voor de verdere professionalisering van het vak, onder meer met eigen opleidings- en trainingsprogramma’s vanuit de TS Academy. Bovendien organiseert Top Secretaries door het hele land veel thematische inspiratie- en netwerksessies voor iedereen die in het vak actief is.

Advies en change management
Top Secretaries begon tien jaar geleden als specialistische HR-dienstverlener, gefocust op het vinden, binden en flexibel inzetten van secretaresses ten behoeve van grote en kleine opdrachtgevers en projecten. Intussen is Top Secretaries met haar eigen Business Development & Innovation Team uitgegroeid tot expertorganisatie die niet alleen assistants coacht en begeleidt, maar ook wekgevers adviseert over de inrichting van het ‘nieuwe secretariaat’. Zowel bij het grootbedrijf als bij het MKB is Top Secretaries nauw betrokken bij ingrijpende veranderings- en vernieuwingsprojecten.

Ook binnen de eigen organisatie blijft verandering en vernieuwing het credo voor het komende decennium. Met een (ver)nieuwe glossy en een volledig vernieuwde website, gekoppeld aan de social media waarop Top Secretaries hyper actief is, neemt Top Secretaries een aanloop naar het jubileumjaar 2016 – een feestjaar met heel veel bijzondere evenementen op de agenda die allemaal linken aan de missie: ons vak en onszelf opnieuw uitvinden en de weg bereiden voor de nieuwe assistent in de nieuwe organisatie.

Over Top Secretaries
Top Secretaries is de specialistische HR-dienstverlener voor het secretaressevak van Adecco Group Nederland, leverancier van General en Professional Staffing Solutions. Top Secretaries, actief vanuit 5 regionale kantoren, focust op instroom, doorstroom, uitstroom, coaching, opleiding en persoonlijke ontwikkeling en consultancy. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 650.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.