De Adecco Group stijgt verder naar de 5e plaats van Best Workplaces in Europa


Zurich, 17 juni 2016: de Adecco Group, wereldwijd marktleider op het gebied van HR-oplossingen, is gestegen van de 13e naar de 5e plaats op de jaarlijkse lijst van Best Workplaces in Europa. Voortvarendheid en kansen behoren tot de meest genoemde kenmerken, naast teamgeest, flexibiliteit en diversiteit.
 
De Adecco Group steeg ten opzichte van 2015 maar liefst 8 plaatsen op de lijst die is samengesteld door Great Place to Work®, een onafhankelijke organisatie voor onderzoek, advies en training in de VS. Great Place to Work® ondervroeg medewerkers van meer dan 2.300 bedrijven in 19 Europese landen om de lijst van dit jaar samen te kunnen stellen en te bepalen wat Europa’s Best Workplaces zijn. De Adecco Group stond in 2014 voor het eerst op de lijst.
 
10.000 medewerkers van de Adecco Group uit 11 landen namen deel aan het onderzoek dat werd gecombineerd met een Cultural Audit, uitgevoerd door Great Place to Work®. Uit de resultaten blijkt dat medewerkers van de Adecco Group vinden dat ze voor een bijzonder voortvarende onderneming werken die mensen kansen, een baan, professionele ontwikkeling en een toekomst biedt.
 
Die voortvarendheid inspireert de collega's tot werken met passie en trots en resulteert in een teamgeest waardoor collega's voor elkaar zorgen en elkaar respecteren. Velen voegden daar nog aan toe dat ze houden van de diversiteit van een multinational met vestigingen in 60 landen en de relatieve flexibiliteit en vrijheid. Ook werd gezegd dat de onderneming succes en prestaties waardeert. Er wordt naar werknemers geluisterd en zij hebben invloed op de organisatie en de werkwijze.
 
Shanthi Flynn, Chief Human Resources Officer van de Adecco Group, zei: “De mensen van Adecco zijn warm en betrokken. Ze begrijpen dat het creëren van een fijne omgeving voor elkaar, ervoor zorgt dat we onze interne en externe klanten met passie en toewijding kunnen helpen. Dit Great Place to Work onderzoek laat zien hoezeer onze inzet voor het vergroten van carrièrekansen voor mensen over de hele wereld bijdraagt aan het welzijn van onze gemeenschappen. Wij willen talentvolle mensen inspireren om samen met ons en onze klanten nog verder te groeien, onze medewerkers motiveren en een nóg betere werkplek worden: dat is onze strategische bedrijfsprioriteit.”
 
In 2016 kwamen 11 landen van de Adecco Group in aanmerking voor de nationale ranglijst van Great Place to Work®, waaronder Denemarken, Duitsland, Luxemburg, België, Nederland, Noorwegen, Zweden, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en het hoofdkantoor in Zwitserland.
 
Meer informatie over de award en de volledige ranglijst is te vinden op de Great Place to Work website
 
Over Adecco Group
Adecco Group, met het hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland, is wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen. Met meer dan 31.000 fulltime medewerkers en rond de 5.100 kantoren in meer dan 60 landen en gebieden over de hele wereld, biedt Adecco Group een brede reeks diensten waarbij elke dag meer dan 700.000 collega’s worden ingezet bij onze klanten. Onze diensten bestrijken het brede terrein van tijdelijk personeel, permanente plaatsing, loopbaanverandering en talentontwikkeling, evenals uitbesteding en consulting. Adecco Group is een Fortune Global 500 bedrijf.
Adecco S.A. is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en heeft een notering op de SIX Swiss Exchange (ADEN).
 
Over Great Place to Work®:
Great Place to Work® is een wereldwijde organisatie voor onderzoek, advies en training, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in San Francisco. De organisatie helpt ondernemingen bij het identificeren, creëren en onderhouden van geweldige werkplekken, door de ontwikkeling van op vertrouwen gebaseerde bedrijfsculturen. Great Place to Work werkt voor ondernemingen, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen in 51 landen.
 
Over de lijst van Best Workplaces in Europe:
Op de 13e jaarlijkse lijst van Best Workplaces in Europe worden de beste werkplekken in de regio vermeld. De betrokken landen waren Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Noot voor de redactie 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing Manager, 06 53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl.