Ziekteverzuim protocol

 

Wat moet u doen als uw payroll medewerker ziek is

Hieronder vindt u de te volgen stappen als uw medewerker niet op zijn werk kan verschijnen wegens bijvoorbeeld ziekte of een ongeval.

1. De medewerker meldt zich vóór 10.00 uur ziek bij de contactpersoon van Adecco Payroll BV en de leidinggevende van de organisatie waar hij of zij werkt
2. Na twee werkdagen neemt de bedrijfsarts van de Adecco Payroll BV Arbodienst telefonisch contact op met de medewerker. Hiervan krijgt Adecco Payroll BV een verslag.
3. Indien het verzuim naar verwachting langer duurt dan 1 week zal een medewerker van Adecco Payroll BV een verzuimdossier opstellen en de betrokken instantie en u informeren.


Loondoorbetaling & arbo verplichtingen voor rekening van Adecco Payroll BV
Het is jammer als uw medewerker ziek wordt. De loondoorbetaling tijdens de arbeidsongeschiktheid is voor rekening van Adecco Payroll BV, tenzij anders overeengekomen. Adecco Payroll BV neemt ook alle verplichtingen aangaande Arbo voor haar rekening zoals: de Poortwachterprocedure, re-integratieplannen, verzuimdossier, e.d.

Indien gewenst kunnen onze collega's van Adecco Personeelsdiensten voor vervanging zorgen. Dit is een groot voordeel bij een samenwerking met Adecco.