Werken bij VDL Nedcar
VDL Nedcar is een ervaren Nederlandse autofabriek die al meer dan 45 jaar lang auto’s gebouwd heeft voor onder andere DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi. Achttien modellen, samen goed voor meer dan 4,7 miljoen auto’s zijn er inmiddels al in Born al van de band gerold. En daar kunnen er nog veel meer bij!

Sinds eind 2012 zijn wij een onderdeel van de VDL Groep en heeft de fabriek zich getransformeerd tot een onafhankelijke voertuigen fabrikant. De productiehallen zijn vervolgens omgebouwd en de lijnen zijn aangepast zodat we helemaal klaar zijn om vanaf de zomer van 2014 de nieuwe MINI te gaan bouwen voor onze nieuwe klant, de BMW Group. Wij zoeken momenteel nog taakgroep medewerkers om ons team te komen versterken in de carrosseriehal en de lakstraat.
Carrosseriebouw

In onze productie-unit carrosseriebouw beginnen de auto's vorm te krijgen. In deze twee verdiepingen hoge fabriek worden de geperste plaatdelen omgevormd tot complete carrosserieën, ook wel body's genoemd. Dit is de meest gerobotiseerde productie-unit van de hele fabriek: zo'n 99% van alle werkzaamheden wordt hier automatisch uitgevoerd.
Tijdens het carrosseriebouwproces worden op elke auto zo'n 5.100 puntlassen gezet. Met bijna 1000 robots worden onderdelen zoals bodemplaten, zijwanden, deuren, dakpanelen, en achterkleppen exact op het juiste moment en de juiste plek bij elkaar gebracht zodat de body steeds meer zijn uiteindelijke vorm krijgt.

Lakstraat

Om te voldoen aan de hoge verwachting, ook van de meest kritische klanten heeft VDL Nedcar een zeer geavanceerde lakstraat.

De kale body's, afkomstig van de carrosseriebouw, worden hier gereinigd, ontvet en voorzien van een grondlaag zodat de aflaklaag van waterafdunbare lak optimaal hecht. Met een elektroforetisch grondlak-proces, waarbij de body geheel wordt ondergedompeld, worden zelfs de kleinste holtes en de binnenkant van kokerprofielen volledig beschermd. De naden aan de binnen- en buitenzijde van de body worden afgedicht voor extra bescherming en er worden bitumen matten aangebracht om geluid en trillingen tegen te gaan. Om de carrosserie te beschermen worden in de lakstraat ruim 13m2 coating en circa 90 meter kit aangebracht.


Inclusief de 4 laklagen wordt er in de lakstraat meer dan 20 kg materiaal aangebracht. Onze lakstraat voldoet natuurlijk ook aan een aantal zeer strenge eisen op het gebied van milieuwetgeving.
Versterk ons team!

Op dit moment hebben we 1500 medewerkers in dienst en we verwachten dat dit aantal in de zomer zal oplopen tot 1900 medewerkers. Dus heb jij interesse in techniek, ontwikkeling en innovatie? Ben jij ondernemend en zelfverzekerd en zoek je een baan met toekomst? Bekijk dan de vacatures via onderstaande link!

Klik hier voor een overzicht van de vacatures bij VDL Nedcar