Stichting Vluchtelingenwerk

 
Voor de organisatie Stichting Vluchtelingenwerk is Adecco op zoek naar ‘Leidinggevende aan Vrijwilligers’  in Oost Nederland.

Stichting Vluchtelingenwerk Oost Nederland

Deze bijzondere organisatie behartigt de belangen van de vluchtelingen, waarbij ze onafhankelijk maatschappelijke en juridische begeleiding bieden aan asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers. Grotendeels voeren vrijwilligers deze uitvoerende werkzaamheden uit, waarbij ze als vraagbank fungeren voor de vluchtelingen die zeer diverse vragen kunnen stellen. Deze vrijwilligers voeren de werkzaamheden uit onder de coördinatie van leidinggevenden.

Leidinggevende

Een dag als leidinggevende is nooit hetzelfde en meer dan ooit is het stellen van prioriteiten een constante factor. Vrijwilligers dienen ondersteund te worden, gefaciliteerd met gegevens over procedures en de benodigdheden om hun werk goed uit te voeren. Inhoudelijk kunnen vrijwilligers vragen stellen aan de leidinggevenden, op juridisch of maatschappelijk vlak. Wij nodigen dan ook in het bijzonder kandidaten uit met een maatschappelijke of juridische achtergrond (HBO). Gedurende een werkdag weet de leidinggevende het overzicht te bewaren, te schakelen en is men in staat om alles helder te communiceren naar de vrijwilligers. Uiteraard met als centrale vraag ‘wat helpt de vluchteling?’. Een hoge mate van affiniteit of ervaring met werken met vluchtelingen is vereist.

Heb jij leidinggevende/coördinerende ervaring? In het bijzonder aan vrijwilligers? Heb jij affiniteit met de doelgroep vluchteling of heb je zelf al met deze doelgroep gewerkt? Heb jij een gave om overzicht te bewaren, ben je stressbestendig en kun je goed prioriteiten stellen, en heb je vakinhoudelijke kennis maatschappelijk of juridisch? Ben jij een troubleshooter,  kun jij uitstekend zelfstandig een functie uitvoeren, en heb jij tot slot mensenkennis om nieuwe vrijwilligers duurzaam aan de organisatie te binden?

De functie laat zich van 24 tot 36 uur invullen, waarbij een hoge mate van flexibiliteit vereist is (zowel qua locatie als werktijden). De functie betreft een betaalde baan.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan willen wij je van harte uitnodigen om te solliciteren op de functie van leidinggevende.

Bekijk hier het vacatureoverzicht.