NedCar

 
NedCar is een productiebedrijf waar de productie van auto’s plaatsvindt van rol staal tot compleet voertuig. De fabriek is gelegen in het Zuid Limburgse Born, vlak naast de A-2. Het bedrijf is eigendom van het Japanse Mitsubishi Motors Corporation.

De mensen die bij NedCar in Born werken, vertegenwoordigen zo'n 20 nationaliteiten. Maar zij hebben allemaal één ding gemeen dat ertoe bijdraagt dat het bedrijf concurrerend en uitdagend is: zij zetten zich volledig in voor de toekomst van NedCar.

Aan die toekomst wordt onder andere gewerkt door alle medewerkers te motivieren initiatief te tonen en aan hun eigen loopbaanontwikkeling te werken door zelf hun sterke punten te identificeren en hieruit optimaal rendement te halen. Deze op zelfontwikkeling gerichte aanpak wordt ondersteund door de bedrijfsfilosofie van functieroulatie en roulerende verantwoordelijkheden en door opleidings- en scholingsprogramma's aan te bieden. Door in de productie in kleine, zelfregulerende taakgroepen te werken, worden de kwaliteitsnormen nageleefd en is het gevoel van teamwork zeer hoog.

Op dit moment produceert NedCar de Mitsubishi Colt en de Mitsubishi Outlander. Bij NedCar werken ongeveer 2000 mensen, verdeeld over productie, kantoor en ondersteunende afdelingen. De productie afdeling bestaat uit vier aparte afdelingen:

de Pershal voor het persen van plaatstaal
de Carrosseriebouw waarin de body vorm en stabiliteit krijgt
de Lakstraat om de body te beschermen en van kleur te voorzien en tenslotte
de Montage waarin de body wordt aangekleed tot een compleet voertuig