Merck Animal Health

 

Merck Animal Health ontwikkelt en produceert vaccins en farmaceutische specialiteiten voor landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en vissen. Zij hebben kantoren in meer dan 50 landen en verkopen hun producten in meer dan 140 landen. Ze beschikken wereldwijd over een netwerk van productielocaties en R&D-faciliteiten. Merck Animal Health loopt voorop in de veterinaire farmacie. De expertise in biotechnologie heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe vaccintypen en zeer geavanceerde celkweeksystemen voor vaccinproductie. Boxmeer is niet alleen belangrijk voor R&D en productie. Ook het internationale hoofdkantoor van Merck Animal Health en het Nederlandse verkoopkantoor zijn er gevestigd. Dit zorgt voor een werkomgeving waarin mensen uit vele landen en disciplines met elkaar samenwerken.

Werk dat er toe doet…
Uitbraken van besmettelijke dierziekten en de massale vernietiging van dieren als gevolg daarvan zorgden de afgelopen jaren voor grote maatschappelijke onrust. Bij Merck Animal Health doen ze continu onderzoek naar vaccins die dergelijke uitbraken voorkomen of in de hand houden. En met resultaat. Bij uitbraken van bijvoorbeeld varkenspest kunnen zij indien nodig vaccins leveren. Ook ontwikkelen zij een vogelgriepvaccin dat aan grote groepen pluimvee tegelijk toegediend kan worden – een geweldige stap voorwaarts in vergelijking met de generatie vogelgriepvaccins die aan elk dier afzonderlijk toegediend moesten worden.
 
Ook houdt Merck Animal Health zich bezig met de ontwikkeling van vaccins voor gezelschapsdieren, zoals honden, katten en paarden. De plaats van deze dieren in onze samenleving wordt steeds belangrijker en daarmee ook de zorg die we er aan willen besteden. Ten slotte investeert Merck Animal Health in de ontwikkeling van vaccins tegen zogenaamde zoönosen. Dit zijn dierziekten waarvan de verwekkers ook besmettelijk zijn voor mensen. Op deze manier dragen de producten van Merck bij aan zowel de gezondheid van dieren als van mensen. Werk dat er toe doet dus!

Heb je interesse, bekijk dan openstaande vacatures en solliciteer!