Praktische informatie


Hoe werkt het bij Adecco?

Wij informeren je graag over wat jouw positie als flexwerker precies inhoudt. In de Zo werkt 't in de prakijk-brochure hebben we de belangrijkste punten nog eens voor je op een rij gezet. Lees de informatie goed door zodat je precies weet 'hoe het werkt bij Adecco' en wat we van elkaar mogen verwachten. Je vindt er alles wat je moet weten over je salaris, urendeclaraties, vakantiegeld en verzekeringen. Bovendien vind je nuttige informatie over de Wet Flexibiliteit en Zekerheid.

Zo werkt 't in de praktijk-brochure (Nederlands)
Zo werkt 't in de praktijk-brochure (Pools)
Zo werkt 't in de praktijk-brochure (Engels)
Zo werkt 't in de praktijk-brochure (Duits)

Digitale loonstrook

Adecco werkt met digitale loonstroken; daarvoor moet de flexwerker wel toestemming geven. Indien je hebt ingestemd met het ontvangen van digitale loonstroken, vind je op de pagina 'digitale loonstrook' meer informatie. 

Bekijk hier de toelichting op de loonstrook.

Wil je je loonstroken op een ander e-mailadres of niet meer digitaal ontvangen, neem dan contact op met je vestiging.

Flextest

Check hoe veilig en prettig je werkt met de flextest.

Rechten van flexwerkers

De rechten van flexwerkers en de daarmee samenhangende plichten van uitzendorganisaties staan in de CAO voor Uitzendkrachten. In deze CAO hebben de vakbonden en de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), hun afspraken vastgelegd. Per 29 maart 2009 geldt de huidige CAO voor uitzendkrachten, die is afgesloten voor een duur van 5 jaar.

Voor het bedrijfsleven brengt de CAO veel flexibiliteit met zich mee. Kenmerkend is de onderverdeling in een fasensysteem, dat zowel flexwerkers als opdrachtgevers optimale helderheid en een grote mate van houvast biedt.

CAO voor Uitzendkrachten 2012 - 2017

Bekijk hier de CAO voor uitzendkrachten 2012-2017

Werken en een uitkering

Als je werkt terwijl je een uitkering hebt, moet je dit direct doorgeven aan de uitkeringsinstantie. Ook al gaat het maar om een paar uurtjes. Voorkom problemen en meld jouw bijverdienste.
Kijk voor meer informatie op www.weethoehetzit.nl