Blog 3e week als Directeur Uitvoering Klant en Service UWV

 
Na de eerste hittegolf van 2014, stond er maandag een afspraak in mijn agenda waar ik het zo mogelijk nog warmer van kreeg. Een persoonlijk gesprek met Bruno Bruins, voorzitter van de Raad van Bestuur. Een uitgelezen kans om mijn visie te delen, met de meest invloedrijke persoon binnen het UWV.

Natuurlijk denk je achteraf: ‘‘Ach dat ging hartstikke goed, ik heb me druk gemaakt om niets.’’  Maar toch was het een indrukwekkende ervaring. Een ervaring die niemand van me afpakt. We hebben ontzettend leuk kunnen praten over social media, interne communicatie en het merk UWV.

De uitkomsten van het gesprek zijn voor mij weer waardevolle informatie die ik meeneem in de voorbereiding naar mijn presentatie. De presentatie begint vorm te krijgen, maar omdat ik elke dag weer nieuwe mensen spreek, schieten nieuwe ideeën en mogelijkheden weer door mijn hoofd. Het is een enorme uitdaging om alle informatie te filteren, maar het leert mij ontzettend veel over het UWV.

Zo’n maand rondlopen bij het UWV is niet alleen goed voor je kennis en ervaring, het is ook een uitstekende gelegenheid om je netwerk eens op te frissen. Zo heb ik tientallen nieuwe connecties op LinkedIn, en heb ik veel interessante gesprekken gehad. Je weet maar nooit wat daar weer uit voort kan komen.

Ondertussen ben ik ook druk bezig om CEO van Adecco Group te worden. Samen met (wereldwijd) zo’n 90 andere kandidaten ben ik bezig met het volbrengen van challenges via Twitter (@Janroostweets). Begin augustus wordt er een selectie gemaakt van de tien beste kandidaten.

De mensen die mij kennen weten wat er gebeurt als je er een wedstrijd van maakt... Dan wil ik winnen! In de volgende blog zal ik jullie updaten met meer nieuws!

Jan Roos