Great Place to Work


Adecco en Ajilon behoren tot de Beste Werkgevers van Nederland


We willen voor onze medewerkers een fijne en eerlijke werkgever zijn. De lat ligt hoog in onze organisatie, maar daar stellen we veel tegenover. We werken consistent aan de verbetering van ons HR-beleid. Dat we hier vanuit onze medewerkers erkenning voor krijgen, stemt tevreden.

Nederland
Die erkenning van medewerkers blijkt uit twee topnoteringen op de lijst van Beste Werkgevers van Nederland van 2016. Adecco (General Staffing) staat op de 7e plaats, Ajilon (Professional Staffing) staat op de 17e plaats. Dit is bekendgemaakt tijdens een feestelijk galadiner, aangeboden door de Europese Great Place to Work® organisatie. Adecco heeft voor de elfde keer deelgenomen aan de verkiezing en ziet de resultaten ieder jaar verbeteren. Ajilon nam voor de derde keer deel.

Europa
De Adecco Group, wereldwijd marktleider op het gebied van HR-oplossingen, is gestegen van de 13e naar de 5e plaats op de jaarlijkse lijst van Best Workplaces in Europa. Voortvarendheid en kansen behoren tot de meest genoemde kenmerken, naast teamgeest, flexibiliteit en diversiteit.
 
De Adecco Group steeg ten opzichte van 2015 maar liefst 8 plaatsen op de lijst die is samengesteld door Great Place to Work®, een onafhankelijke organisatie voor onderzoek, advies en training in de VS. Great Place to Work® ondervroeg medewerkers van meer dan 2.300 bedrijven in 19 Europese landen om de lijst van dit jaar samen te kunnen stellen en te bepalen wat Europa’s Best Workplaces zijn. De Adecco Group stond in 2014 voor het eerst op de lijst.

‘In een Great Place to Work staan vertrouwen, trots en plezier centraal’

Een Best Place to Work® is een werkomgeving waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Om dit te toetsen, worden medewerkers van deelnemende organisaties uitgebreid bevraagd op ‘dimensies’ en waarden die succesbepalend zijn voor excellent werkgeverschap. Belangrijke criteria zijn geloofwaardigheid van beleid en management, respect, eerlijkheid en transparantie en kameraadschap.

 ‘Ieder jaar betere scores’

Het zijn onze medewerkers die uitmaken of wij een Great Place to Work® zijn. Wij onderschrijven het uitgangspunt van de onderzoeksmethodiek, dat vertrouwen daar de allerbelangrijkste voorwaarde voor is. Wij werken daar hard en gericht aan. We gebruiken de uitkomsten van het onderzoek om ons HR-beleid permanent te verbeteren op punten die vanuit de medewerkers zelf naar voren komen. De mooie scores geven aan dat we op de goede weg zijn.

‘Trotse medewerkers zetten een stap extra. Dat zie je in onze dienstverlening terug’

Adecco doet al elf jaar mee aan het onderzoek en weet zich voor de zevende keer op rij te scharen onder de Beste Werkgevers van Nederland. De score op de ‘Trust Index’ valt ieder jaar hoger uit. Hans Pruis, Director General Staffing: “Onze medewerkers ervaren Adecco als prettige, veilige en eerlijke werkgever met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Ook richting flexwerkers en klanten is dit goed nieuws. Immers, medewerkers die zich verbonden voelen met hun werkgever en trots zijn op wat ze doen, zetten altijd een stap extra. Dat zie je in onze dienstverlening terug.”

'Your Best Fit'

Voor Ajilon (Professional Staffing met de focus op Young Professionals, IT, Engineering, Finance, Freelance en Technology) is dit de derde keer dat de onderscheiding wordt toegekend. In 2014 nam Ajilon voor het eerst deel en ontving direct het predicaat Great Place to Work™ als verrassing. 

Over Great Place to Work®
De basis voor de Great Place to Work® onderzoeksmethodiek is circa 30 jaar geleden gelegd in de V.S. De journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz werd gevraagd een boek te schrijven over de honderd meest populaire Amerikaanse bedrijven om voor te werken. Lopende hun onderzoek ontdekten ze een aantal gemeenschappelijke werkgeverskwaliteiten die zicht lieten terugvoeren op de relatie tussen werkvloer en management. Hoe meer onderling vertrouwen, zo bleek, hoe prettiger en productiever de samenwerking tussen leidinggevenden en medewerkers verloopt. Van hieruit hebben zij een reeks vertrouwenscriteria ontwikkeld die aantoonbaar van invloed zijn op die relatie. Daarmee was de Great Place to Work® methodiek in beginsel een feit. In de loop der jaren is de methodiek verfijnd en verrijkt met een reeks van samenhangende adviesdiensten, educatieve evenementen en trainingen. Inmiddels wordt de methodiek wereldwijd erkend en breed gedragen. Jaarlijks doen in 47 landen ruim 7.000 bedrijven, non-profit organisaties en overheden mee aan het onderzoek, waarbij het vertrouwen wordt gemeten van circa 12 miljoen medewerkers. De bekendmaking van de lijst van Beste Werkgevers, dit jaar in Amsterdam, is ieder jaar een groots evenement. In het kader van vinden en binden van talentvolle medewerkers is het Great Place to Work® predicaat een belangrijk kwaliteitslabel. Voor Adecco en Ajilon geldt dat het label niet alleen een belangrijk signaal afgeeft naar eigen medewerkers, maar ook naar de duizenden talentvolle medewerkers die zich dagelijks op uitzend-, detachering- of projectbasis voor de opdrachtgevers inzetten. Kijk voor meer informatie op www.greatplacetowork.nl