VU Amsterdam helpt Adecco Group Nederland aan zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel


Persbericht
 
VU Amsterdam helpt Adecco Group Nederland
aan zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel

 
Zaltbommel, 7 juli 2010–  Veertig medewerkers van Adecco Group Nederland bereiden zich voor op deelname aan de Amsterdam Marathon 2010 op 17 oktober. Zij krijgen daarbij unieke ondersteuning van de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Een uitgekiend individueel trainingsprogramma moet ervoor zorgen dat iedereen fit aan de start en gezond aan de finish verschijnt. De Adecco-medewerkers hebben zich ingeschreven voor de Amsterdamse loopmanifestatie in het kader van het wereldwijde Adecco liefdadigheidsproject Win4Youth.
 
Met dit grootschalige en sportieve project is de internationale Adecco-organisatie, actief in meer dan 60 landen, in februari van start gegaan. Win4Youth weerspiegelt de bedrijfswaarden van de grootste HR-dienstverlener ter wereld: Team Spirit, Customer Focus, Responsibility en Entrepreneurship. Binnen Win4Youth nemen medewerkers overal ter wereld deel aan loopevenementen. Voor elke geregistreerde vijf kilometer stelt Adecco US $ 5,- beschikbaar. Het totaalbedrag dat medewerkers bijeen lopen, gaat naar diverse onderwijsprojecten voor jongeren in India, Haïti, Spanje, Frankrijk, Chili en de VS. De ‘finale’ vindt plaats in november. Dan nemen 66 Adecco-medewerkers uit 29 landen, waaronder Nederland, deel aan de New York City Marathon.
 
Topbelevenis, voor iedereen
De grootste loopuitdaging die voor Adecco Group Nederland aan het hoogtepunt in New York voorafgaat, is de Amsterdam Marathon. Rinus Wittenberg, Marketing Manager en coördinator van Win4Youth in Nederland, heeft toenadering gezocht tot de VU Amsterdam om het traject zo verantwoord mogelijk te laten verlopen. Wittenberg: “Je vraagt als organisatie een bijzondere inspanning van mensen, met een enorme fysieke en psychologische impact. Door samenwerking met de VU Amsterdam willen we teleurstellingen voorkomen. Zo vergroten we de kans dat het voor iedereen een topbelevenis wordt.”
 
De VU heeft het samenwerkingsverzoek van Adecco direct enthousiast gehonoreerd. Binnen de Faculteit der Bewegingswetenschappen is een begeleidingsteam samengesteld, dat bestaat uit vier oud-topsporters/studenten inspanningsfysiologie en wetenschappelijk onderzoeker Jos de Koning die het team aanstuurt. Een eerste voorlichtingsbijeenkomst met de aspirant-marathonlopers heeft al plaatsgevonden. Hierop volgend worden alle deelnemers in het laboratorium van de VU getest. Met de uitkomst daarvan wordt voor iedereen een individueel trainingsprogramma samengesteld.
 
Hoge slagingskans
De Koning namens de VU: “De trainingsinspanningen en –resultaten gaan we online volgen via de zogeheten Foster monitoringmethode, een werkwijze die veel wordt toegepast bij het topschaatsen. Er komt een speciale website waarop deelnemers hun verrichtingen en ervaringen kunnen invoeren. Het trainingsmodel bouwen we per deelnemer op, met de verzamelde informatie als basis. Ons team zorgt voor permanente feedback en trainingsadviezen. Ook richten we op de site een forum in, waarop we vragen gaan behandelen over aspecten als voeding, rust en voorbereiding. Kort voor de marathon plaatsvindt, gaan we alle deelnemers opnieuw testen.”
 
Volgens Jos de Koning biedt de gehanteerde methode de marathonlopers van Adecco een hoge slagingskans. Hij zegt: “In bepaalde takken van topsport heeft de methode zich ruimschoots bewezen. De uitdaging voor ons is aan te tonen dat deze aanpak ook werkt bij een grotere, pluriforme groep die minder intensief getraind is. Onze verwachtingen zijn hoog. Het is namelijk een supergemotiveerde groep met een bijzondere drive. Door de training zorgvuldig op te bouwen, voorkomen we dat mensen ‘overtraind’ raken en vroegtijdig moeten afhaken. Zo dragen ook wij er als VU aan bij dat er zoveel mogelijk kilometers worden afgelegd voor het goede doel.”

Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General en Specialized Staffing) DNC, Ajilon, Badenoch & Clark en Modis (Professional Staffing) en Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling). Professional Staffing spitst zich toe op de vakgebieden Finance, ICT, Informatiemanagement, Legal, Science en Engineering & Technical. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 160 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 29.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.900 kantoren in meer dan 60 landen.
 
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de heer Rinus Wittenberg van Adecco Group Nederland. Telefoon: 06 53919796; e-mail: rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor specifieke informatie over het Win4Youth project kunt u hier klikken. Voor algemene bedrijfsinformatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl.