Medewerkers Adecco Group Nederland stellen veel vertrouwen in hun organisatie


Medewerkers Adecco Group Nederland stellen veel vertrouwen in hun organisatie
 
Bij veel organisaties heeft het vertrouwen van medewerkers door de crisis een deuk opgelopen. Zo niet bij HR-dienstverlener Adecco Group Nederland. Uit onderzoek van het Great Place to Work® Institute blijkt opvallenderwijs dat het vertrouwen juist is toegenomen. “Onze organisatie heeft er alles aan gedaan om overtollige medewerkers binnen de organisatie te herplaatsen”, aldus een anonieme reactie van een Adecco medewerker die aan de enquête heeft deelgenomen. “Daar bouw je veel vertrouwen mee op”.
 
Het klinkt HR Director Monique Onstenk als muziek in de oren. Ze zegt: “De uitslagen van het onderzoek zijn een weerspiegeling van onze inzet. Ondanks de crisis zijn we blijven investeren in mensen. Onze sector heeft harde klappen gehad, waardoor we moesten schuiven en inkrimpen. Dat hebben we erg zorgvuldig gedaan, vanuit het grondprincipe dat we zoveel mogelijk mensen aan boord
wilden houden. Daar zijn we goed in geslaagd en het is fijn dat we dat nu terugbetaald zien.”
 
Vertrouwen
Het Great Place to Work® (GPTW) onderzoek richt zich op medewerkers zelf en spitst zich toe op ‘vertrouwen’, een cruciale factor voor een goede werkrelatie. Elk jaar publiceert GPTW een lijst van 24 ‘Beste Werkgevers van Nederland’. Organisaties zijn behoorlijk gebrand op een plek op deze ranglijst. Adecco Group Nederland staat dit jaar op de 12e plaats. Overigens is de eervolle vermelding slechts bijzaak. Doel van het onderzoek is organisaties te helpen het werkklimaat te verbeteren om effectiever te functioneren.
 
Monique Onstenk: “Wij gebruiken de uitkomsten van het onderzoek om concreet aan verbeteringen te werken. Medewerkers worden uitgedaagd met suggesties te komen en die nemen wij altijd ter harte. De laatste keer dat wij mee hebben gedaan, was in 2009. In het algemeen liggen de scores dit jaar iets hoger, wat opmerkelijk is na zo’n zware periode. De editie van 2010 hebben we overgeslagen. Uit kostenoverwegingen en uit de noodzaak van 100% focus op de business. Volgend jaar zijn we beslist "weer van de partij”.
 
Respect en kameraadschap
Alleen het onderdeel General Staffing van Adecco Group Nederland heeft in 2011 een gooi gedaan naar een plaats op de ranglijst van ‘Beste Werkgevers’. Professional Staffing heeft deelgenomen buiten het competitieverband, als 0-meting. De cijfers die Adecco van haar medewerkers kreeg, liggen over het algemeen iets boven het niveau van 2009. In de categorie ‘Geloofwaardigheid’ werden de bekwaamheid van het management en de ruimte voor eigen verantwoordelijkheid beter dan ooit beoordeeld. In de categorie ‘Respect’ kregen de factoren betrokkenheid, veiligheid en flexibiliteit erg mooie cijfers. Ook in de categorie ‘Kameraadschap’ scoorde Adecco hoog.
 
Onstenk zegt: “Bij Adecco denken en handelen we vanuit vier values. Eén van de belangrijkste daarvan is Team Spirit. Vorig jaar hebben we daar veel aandacht aan geschonken. Dat zien we terug in allerlei uitspraken van medewerkers. Begrippen als ‘saamhorigheid’, ‘lekker jezelf zijn’, ‘sociale omgang en respect’ keren vaak terug. Je ziet ook dat medewerkers er trots op zijn langer aan Adecco verbonden te zijn en het leeraanbod enorm waarderen. De uitkomsten geven aan dat we op de goede weg zijn en bieden inspiratie om er de komende tijd nog een schepje bovenop te doen”.
 
Over Adecco
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Modis en Lee Hecht Harrison. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 32.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.500 kantoren in meer dan 60 landen.
 
Noot voor de redactie
Voor een eventuele toelichting op dit bericht kunt u contact opnemen met de heer Rinus Wittenberg, 06 53919796, Rinus.Wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij graag naar www.adecco.nl