Bij Adecco telt iedere stap


Persbericht

Bij Adecco telt iedere stap

Wereldwijd Charity-Initiative Win4Youth is van start gegaan. Medewerkers van Adecco Group Nederland komen aan de start bij marathons voor het goede doel. Adecco Group investeert US$ 5 voor elke 5 kilometer die lopers afleggen.

Zaltbommel, 11 mei 2010 - Wereldwijd halen medewerkers van Adecco Group, de komende maanden hun loopschoenen uit de kast. In plaats van om sportieve recordtijden is het de fanatieke lopers deze keer echter om iets anders te doen: financiële ondersteuning voor onderwijs aan kinderen en jongeren over de hele wereld. Om de onderwijskansen voor deze kinderen en jongeren te vergroten, heeft de Adecco Group begin dit jaar het Charity-Initiative Win4Youth gelanceerd: voor iedere 5 kilometer die de medewerkers én klanten tot januari 2011 bij marathons over de hele wereld bij elkaar rennen, schenkt de onderneming vijf dollar aan liefdadigheidsinstellingen. Het geld wordt besteed aan goed onderwijs en vervolgopleidingen voor kinderen en jongeren in India, Haïti, Spanje, Frankrijk, Chili en de V.S., waarmee de fundamenten voor een betere toekomst worden gelegd.

In een groot aantal landen werd het startschot voor de diverse runs al gelost, ook in Nederland. Verder maken talrijke lopers van Adecco Group Nederland en haar relaties zich ook op voor de 35ste editie van de marathon van Amsterdam op 17 oktober 2010 om een hele of halve marathon af te gaan leggen voor Win4Youth. Een geweldige initiatief van ons Charity-Project”, aldus Rinus Wittenberg die verantwoordelijk is voor de organisatie van Win4Youth in Nederland. “De motivatie onder de potentiële deelnemers om te gaan deelnemen en een groot aantal kilometers af te gaan leggen tijdens de diverse runs is enorm. Uiteindelijk wil toch iedereen bijdragen aan goed onderwijs voor kinderen en jongeren over de hele wereld!”

Tot het officiële einde van het initiatief, in januari 2011, kunnen alle medewerkers op twee manieren hun bijdrage leveren: ze kunnen deelnemen in heel Nederland aan een georganiseerde marathon of ze kunnen zelf starten met een team dat uit minstens drie personen bestaat – bijvoorbeeld in de middagpauze. Het hoogtepunt is gepland in november: de 40e New York City Marathon. In totaal storten 66 medewerkers uit 29 landen zich op het 42,195 kilometer lange traject dwars door de Big Apple. “Dat wordt natuurlijk een absoluut unieke ervaring”, zegt Regina Lauret. Ze is Quality & Audit manager van Adecco en behoort tot de medewerkers van de onderneming die bij de New York Marathon aan de start zullen staan. “Het is geweldig om samen met zoveel collega’s vanuit de hele wereld mee te doen aan deze traditionele marathon. Mijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk kilometers af te leggen, zodat ik een flinke bijdrage kan leveren aan Win4Youth.”

Voor de Adecco Group is Win4Youth het eerste Charity-Project waaraan alle interne medewerkers van Adecco Group Nederland, Adecco – DNC - Ajilon – Modis – Badenoch & Clark – Lee Hecht Harrison, kunnen deelnemen. De ondernemingen zetten in op de – sportieve en sociale – betrokkenheid van de teams en zijn ervan overtuigd dat het initiatief een enorm succes wordt. Win4Youth is de eerste ervaring van dit soort voor Adecco - het biedt de mogelijkheid om essentiële aspecten van onze vier kernwaarden tot leven te brengen; teamgeest, de bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen door het bevorderen van eerlijkheid, gelijkheid en verscheidenheid en het tonen van gedrevenheid om het initiatief te nemen en een positief verschil te maken.

De eerste reacties zijn ronduit positief. Dat blijkt wel uit het grote aantal deelnemers die zich reeds hebben aangemeld voor m.n. de marathon van Amsterdam. Voor elke run geldt: wie hieraan meedoet, moet beschikken over teamgeest, over de wil om kansen te grijpen en verantwoordelijkheid te nemen en over de wens om een positieve daad te stellen. En dat zijn precies de eigenschappen die kenmerkend zijn voor onze medewerkers en die wij zo belangrijk vinden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de gekozen instellingen zich alvast kunnen verheugen op een aanzienlijke gift.” We gaan er dus vanuit, dat we begin 2011 kunnen zeggen: “goed gelopen”!

Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, DNC, Ajilon, Badenoch & Clark, Modis,en Lee Hecht Harrison. De allround HR-dienstverlener is actief op het gebied van General Staffing, Specialized Staffing en Professional Staffing. Diensten op het gebied van outplacement, loopbaanverandering en talentontwikkeling vallen onder het specialistische internationale label Lee Hecht Harrison. Samen met de labels Ajilon, Badenoch & Clark en Modis, legt DNC zich binnen Adecco Group Nederland met aantoonbaar succes toe op professional staffing in vakgebieden als Finance, ICT, Informatiemanagement, Legal, Science en Engineering & Technical. Adecco Group Nederland telt circa 1.000 medewerkers, actief vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco marktleider van HR-oplossingen met meer dan 28.000 medewerkers en circa 5.500 kantoren in ruim 60 landen.

Noot voor de redactie:
voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Dhr. Rinus Wittenberg van Adecco Group Nederland. Telefoon 06-53919796, e-mail rinus.wittenberg@adecco.nl. Kijk voor meer informatie over het Win4Youth project op deze link en voor algemene bedrijfsinformatie op www.adecco.nl.