Ajilon TTP Engineering: ‘Wat je (nog) niet bent, kun je worden’


Zaltbommel, 20 oktober 2011 - De technische sector kampt met schaarste aan hoger opgeleid talent. Ervaren medewerkers gaan massaal met pensioen; de instroom hapert. Daarom verbreedt generatieen carrièrespecialist Ajilon TTP, onderdeel van Adecco Group Nederland, haar werkterrein met het vakgebied Engineering. Zo genereert Ajilon TTP extra aandacht voor de instroom van Young Professionals in de technische sector. Onder het motto ‘wat je (nog) niet bent, kun je worden’, spitst de dienstverlening zich toe op onverwachte verbindingen tussen talentvolle jongeren die buiten de gebaande paden durven te treden en organisaties die verder durven te kijken dan de traditionele wervingskanalen. Dit heeft in korte tijd opmerkelijke successen opgeleverd.

 
Een student natuurkunde die een carrière begint als process engineer. Een bouwkundig specialist die zijn loopbaan voortzet in de installatietechniek. Jongeren uit alle denkbare studierichtingen die bij een innovatief afvalverwerkingsbedrijf de kans krijgen om leidinggevende competenties te ontwikkelen. Het kan allemaal. Door in het werving- en selectietraject verder te kijken dan vakinhoudelijke kwaliteiten en door stevige traineeships in te zetten, geënt op de specifieke behoeften in de sector.

Ajilon TTP, de carrièrespecialist van Ajilon Professionals die zich richt op de instroom van Young Professionals en generatiemanagement, past deze formule al meer dan een decennium met succes toe in de vakgebieden IT, Finance en Informatiemanagement. Maart dit jaar heeft Ajilon TTP haar
actieradius vergroot naar het vakgebied Engineering. De dienstverlening richt zich op bij uitstek innovatieve segmenten als de energie- en afvalverwerkingindustrie, nutsbedrijven en geavanceerde maakindustrieën.
Innovatieve traineeships
“Vakinhoudelijke kennis en specifieke vaardigheden kun je verwerven, als je een beetje slim bent”, zegt Hans Haselhorst, de kersverse Business Unit Manager Ajilon TTP Engineering. “Daarom kijken wij niet alleen naar de studierichting of specialisatie van mensen. Bij ons geven dieper liggende talenten als veranderingsgezindheid, leervermogen en geestdrift de doorslag. Heb je daarnaast minstens enige affiniteit met techniek, dan zijn de mogelijkheden onbegrensd. Met dit verhaal, ondersteund met succesverhalen uit andere vakgebieden, gaan we naar onze klanten toe. En het verhaal slaat aan. In korte tijd hebben we in samenspraak met klanten een aantal bijzondere traineeships ontwikkeld en daar de juiste talentvolle mensen bijgezocht.”
Haselhorst doelt op vernieuwende traineeships als ‘Duurzaam Leidinggeven’ en ‘Waterprofessional’, maar ook op zeer specifieke leer-/werkcombinaties op het gebied van technisch tekenwerk. De Young Professionals die een dergelijk traineeship volgen, waarbij veel nadruk ligt op ‘learning on the job’ en persoonlijke coaching, treden aan het einde van de rit in dienst bij de organisatie waar ze zijn opgeleid.
 
Onze inzet is: duurzame instroom van jong talent
Haselhorst: “Wij zetten in op duurzame instroom van jong talent als antwoord op de schaarste. Daarbij zeggen we tegen klanten: zoek niet langer naar het spreekwoordelijke schaap met vijf poten. Ook schapen met vier of zelfs drie poten kunnen buitengewoon geschikt zijn, als we samen maar bereid zijn om in de ontwikkeling van de nog ontbrekende poten te investeren. Met een goed ontwikkeling- en actieplan zijn de loopbaanmogelijkheden in de sector techniek onbegrensd, ook voor gemotiveerde talenten met een studie- of werkachtergrond, die op het eerste gezicht weinig met het gevraagde specialisme van doen heeft. Een specialisme kun je aanleren. Belangrijker is de vraag of techniek iets in je losmaakt en of je genoeg talent hebt óm te leren en voldoende geprikkeld bent om je carrière in eigen hand te nemen door flink te investeren in jezelf.”

Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon Professionals, Badenoch & Clark en Modis (Professional Staffing) en Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling). General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Professional Staffing spitst zich, voor (Young) professionals, toe op de vakgebieden Engineering, Finance, ICT,
Informatiemanagement, Legal en Life Sciences. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 33.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.500 kantoren in meer dan 60 landen.
Noot voor de redactie
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de heer Rinus Wittenberg, Marketing manager, 06-53919796, Rinus.Wittenberg@adecco.nl. Voor algemene bedrijfsinformatie verwijzen wij u graag naar www.ajilon.nl.