Ajilon Engineering draagt bij aan bijzondere constructie voor Van Stokkum Seatings


Persbericht
 
Ajilon Engineering draagt bij aan bijzondere constructie voor Van Stokkum Seatings
 
Innovatief VS Tribunesysteem klaar voor wereldtournee
 
Zaltbommel, 8 juli 2010  – Ajilon Machinebouw, gevestigd in Zaltbommel, heeft de afgelopen jaren veel gespecialiseerd tekenwerk verricht als bijdrage aan de ontwikkeling van een bijzonder tribunesysteem. Dit is gebeurd in opdracht van Van Stokkum Seatings in Drunen. Resultaat is een lichtgewicht modulair systeem, dat voldoet aan de hoogste internationale stabiliteits- en veiligheidseisen. Tijdens het recente tennisevenement Unicef Open (van 13 tot 19 juni in Rosmalen) is de eerste volwaardige opstelling met dit Van Stokkum (VS) Tribunesysteem gerealiseerd. De ervaringen zijn zeer positief.
 
Van Stokkum Seatings maakt en plaatst al constructies voor evenementen sinds 1892. Het gaat om complete tribunes, loges, podia en zittingen. Omdat de onderneming in toenemende mate wereldwijd activiteiten ontplooit, ontstond circa tien jaar geleden het idee om een systeem te ontwerpen dat qua veiligheid universeel inzetbaar zou zijn en bovendien gebruiksvriendelijk. De lat werd hoog gelegd door het Duitse TÜV-waarmerk als norm te nemen. Dit keurmerk geldt wereldwijd als het summum in veiligheid van constructies voor openlucht evenementen. In 2008 en 2009 heeft Van Stokkum de eerste proefplaatsingen verwezenlijkt. Nu de inrichting van het center court voor Unicef Open (6.000 zitplaatsen) in alle opzichten is geslaagd, is het VS Tribunesysteem klaar om de wereld te veroveren. Op het systeem is inmiddels wereldwijd octrooi verleend.
 
Flexibiliteit, continuïteit én kwaliteit
Directeur Carlo van Stokkum noemt het resultaat een ‘koppeling van kennis en kracht en vooral doorzettingsvermogen’. Hij heeft het uitvoeringstraject zelf in 2004 opgestart. “Naarmate de complexiteit zichtbaarder werd, ontstond de behoefte aan een professionelere invulling, vooral constructiematig. Bij onze keuze voor Ajilon, was met name de waarborg op flexibiliteit, continuïteit én kwaliteit doorslaggevend. De samenstelling van het team moest op elk gewenst moment aangepast kunnen worden. Er is veel gebrainstormd op locatie, ‘in het werk’, letterlijk samen aan de computer. Er is vier jaar hard gewerkt, in goede sfeer. De engineers van Ajilon hebben hun kwaliteiten ruimschoots bewezen.”
 
Economisch, veilig en oogstrelend
Voor het VS Tribunesysteem is gebruikgemaakt van innovatieve staalsoorten, toegepast in de automobielindustrie (kreukelzones) en kranenbouw. Hierdoor kan met minder dragende delen toch aan de hoogste stabiliteitseisen worden voldaan. De intelligente componenten- en constructietechniek levert in de opbouw een tijdwinst van 50% op en in het transportvolume een winst van 25%. Doordat veel handelingen met heftrucks kunnen worden uitgevoerd, voldoet het systeem aan strenge arbo-eisen. Daarnaast is het VS Tribunesysteem een lust voor het oog. Carlo van Stokkum: “Tijdens de Unicef Open hebben we veel complimenten gehad over de kleurstelling en de rustige uitstraling. Geen schoren en pijpen, maar een strak beeld dat robuustheid en veiligheid ademt. We zijn klaar om ons nieuwe product in alle landen bij letterlijk alle soorten evenementen in te zetten, wat de nationale en locale veiligheidseisen voor modulaire systemen ook zijn.”
 
Ajilon Engineering
Ajilon Machinebouw is onderdeel van Ajilon Engineering, partner in technisch ontwerp-, teken- en rekenwerk. Disciplines naast Machinebouw zijn: Bouwkunde, Installatietechniek en  Industriële Automatisering. Ajilon Engineering behoort tot Adecco Group Nederland. Andere onderdelen zijn: Adecco (General en Specialized Staffing) DNC, Badenoch & Clark en Modis (Professional Staffing) en Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling). Adecco Group Nederland heeft circa 1.000 medewerkers, actief vanuit ruim 160 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 29.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.900 kantoren in meer dan 60 landen.
 
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de heer Rinus Wittenberg van Adecco Group Nederland. Telefoon: 06 53919796; e-mail: rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene bedrijfsinformatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.vanstokkum.eu.