Adecco Transport & Logistics maakt maatwerk van beroepsopleidingen


Zaltbommel, 19 juli 2011 - De sector Transport & Logistiek heeft tussen nu en 2015 ruim 50.000 nieuwe vakmensen nodig. Deze raming is gebaseerd op het aantal medewerkers dat de komende jaren uittreedt. Als personele dienstverlener voor de sector wil Adecco Transport & Logistics (T&L) mensen gaan opleiden die nu al binnen de sector actief zijn en willen doorgroeien. Hiervoor tekent Adecco T&L een contract met Transportopleider.nl, een samenwerkingsverband van de veertien grootste regionale transportopleiders van Nederland.

Adecco T&L, een snel groeiend specialistisch onderdeel van Adecco, ondervindt op dit moment een sterk toenemende vraag naar bekwaam logistiek personeel. De nadruk ligt op gekwalificeerde chauffeurs. Maar ook het aantal vacatures voor gespecialiseerde functies als expediënten, declaranten en supply chain managers neemt toe. Jurgen Bulterman, Projectmanager Adecco T&L: “Hier past maar één antwoord, opleiden. Die uitdaging gaan wij aan en daarbij leggen we de lat hoog.”

Via de social media heeft Bulterman transportopleiders uitgenodigd hun kaarten op tafel te leggen. Dit resulteerde onder meer in contact met Jo Brans van Brans Logistics Services in Hoogeloon (interimmanagement en opleidingsadviezen). Hij zette Adecco T&L op het spoor van Transportopleider.nl. Brans: “Binnen onze sector zijn veel opleiders actief met eigen certificaten die landelijk noch internationaal erkend zijn. Mijn initiatief komt voort uit het belang dat ik als logistiek vakman hecht aan toegevoegde waarde. Opleiden moet, maar gun mensen dan wel een certificaat waarmee ze een leven lang overal terechtkunnen. Transportopleider.nl garandeert dat.”

Brede erkenning
Transportopleider.nl bestaat uit veertien grotere transportopleiders die een hechte relatie onderhouden met VTL Transport & Logistiek, het kennisinstituut dat zich inzet voor een betere aansluiting van het beroepsonderwijs op het bedrijfsleven. De organisatie werkt alleen met gecertificeerde docenten en biedt op dit moment 26 gespecialiseerde opleidingen. De certificaten die
Transportopleider.nl uitreikt, worden erkend door instituten als CBR, CCV, CVO, VTL en Koninklijke PBNA.
 
Werkbaar alternatief
Met de samenwerking ziet Adecco T&L haar belangrijkste wensen ingevuld: één loket voor alle relevante opleidingen; maximale lokale toegankelijkheid; kwaliteitsborging en erkende certificering. Jo Brans blijft namens Adecco op de kwaliteit toezien. Bulterman: “Daar zijn we blij mee, want hij heeft zijn kwaliteiten als opleidingsdeskundige ruimschoots bewezen. Gezien de personele ontwikkeling binnen de sector voorzie ik voor onze organisatie serieuze groei. Voor ondernemers is investeren in medewerkers riskant, zeker met de crisis vers in het geheugen. Wij bieden een werkbaar alternatief. We leiden mensen op en geven ze in ‘bruikleen’. Zo blijft de sector flexibel, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. En zo blijft gemotiveerd talent voor de sector behouden!”

Over Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco (General Staffing), Ajilon Professionals, Badenoch & Clark en Modis (Professional Staffing) en Lee Hecht Harrison (outplacement, loopbaanverandering, talentontwikkeling). General Staffing strekt zich uit tot vrijwel alle voorkomende sectoren. Professional Staffing spitst zich toe op de vakgebieden Engineering, Finance, ICT, Informatiemanagement, Legal en Life Sciences. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 29.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.900 kantoren in meer dan 60 landen.
 
Noot voor de redactie
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, 06-53919796, Rinus.Wittenberg@adecco.nl. Voor algemene bedrijfsinformatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl