Verder op ingeslagen weg

 

Algemeen Directeur Patrick Bakker verder op ingeslagen weg

Onlangs is Patrick Bakker benoemd tot Algemeen Directeur van Adecco Group Nederland (AGN). Hij volgt Alain Dehaze op, die zich hierdoor weer volledig kan gaan concentreren op zijn verantwoordelijkheden als Regional Head Northern Europe en bestuurslid van het Executive Comité Adecco Group International. Patrick Bakker is een goede bekende binnen de HR-dienstverlening. Hij komt uit eigen AGN-gelederen.

Positie in sector industrie versterkt
Patrick Bakker vervulde, na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag, een directiefunctie in het hotelwezen. In 2003 trad Bakker toe tot de directie van Randstad United Kingdom. In 2006 kwam hij naar Adecco, waar hij zich in het bijzonder heeft beziggehouden met de ontwikkeling van strategische diensten voor grotere, vooral industriële ondernemingen. De periode voorafgaand aan zijn benoeming tot algemeen directeur, was hij actief als Director Industrial. In die functie wist hij de positie van AGN binnen de sector industrie aanzienlijk te versterken.

Eén loket, alle diensten
De weg die onder Dehaze is ingeslagen, wordt met de komst van Bakker vervolgd. Dit wil onder meer zeggen dat AGN doorgaat met het verbeteren van haar positie in zowel General als Professional Staffing. Patrick: “Aan zowel het grootbedrijf als het MKB bieden wij totaaloplossingen. Via één loket regelen wij de inzet van grote groepen algemeen opgeleide flexwerkers én de tijdelijke of periodieke ondersteuning door die ene hoog opgeleide professional. Dat doen we vanuit laagdrempelige vestigingen, waar alle werkgebieden vertegenwoordigd zijn.”

Kennis vergaren, kennis delen
AGN blijft veel investeren in markt-, sector- en klantkennis. Werkvelden die extra aandacht krijgen als het gaat om de ontwikkeling van specifieke HR-services op basis van sectoronderzoek en (arbeids)marktanalyses, zijn: groothandel en detailhandel; zakelijke dienstverlening; publieke sector en industrie en logistiek. Patrick: “Wij zijn al sterk vertegenwoordigd in deze sectoren. Met het doelgericht vergaren en delen van kennis, willen wij organisaties vernieuwende oplossingen bieden, die goed aansluiten op de uitdagingen van vandaag en morgen.”