payrolling ontzorgt

 

Diverse bronnen geven aan dat de markt voor payroll services flink groeit. Percentages die de ronde doen, schommelen allemaal rond de 10% (2010 ten opzichten van 2009). De groei zit vooral in contracten voor onbepaalde tijd, wat duidt op toenemende zekerheid voor medewerkers die op payroll-basis actief zijn. In totaal zijn in Nederland circa 145.000 payroll-krachten met een vast contract werkzaam. Volgens onderzoek zullen dat er in 2012 minstens 180.000 zijn.

Minder tijdsbeslag, minder lasten
Waarom kiezen werkgevers voor payroll-constructies als medewerkers sowieso een vast contract krijgen aangeboden? Het antwoord is simpel: het gaat werkgevers puur om het outsourcen van salaris- en personeelsadministratie. Die is er de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden en uitbesteden bespaart veel tijd. In een onderzoek dat in 2010 in opdracht van VPO (Verenging Payroll Ondernemingen) is uitgevoerd, is 62,5% van de respondenten het eens met de stelling dat ‘payrolling ontzorgt en de administratieve lasten beperkt’.

30 jaar ervaring
Overigens geeft dit onderzoek ook aan dat nog lang niet alle werkgevers bekend zijn met het begrip. Payrolling is het beschikbaar stellen van medewerkers en opdrachtgevers, waarbij de opdrachtgever zelf verantwoordelijk is voor de werving, selectie en begeleiding van de medewerker. Dus: wel de lusten, niet de administratieve lasten. Stel, u heeft een prima kandidaat op het oog, maar u ziet op tegen het werkgeversrisico en de rompslomp van alle formaliteiten die moeten worden ingevuld, dan biedt payrolling uitkomst. Verzeker u er wel van dat u met een bonafide partij in zee gaat. Adecco Payroll heeft al 30 jaar ervaring in deze materie en ziet payrolling als ‘strategisch personeelsinstrument’. Meer weten? Maak gerust eens een vrijblijvende afspraak met één van de specialisten van Adecco Payroll.