Online ‘talent sourcing’ – voetangels en klemmen

 

Congres in Amsterdam

Op 25 september vond in Amsterdam een interessant congres plaats over online ‘talent sourcing’. Initiatiefnemer en gastheer was De Vos + Partners Advocaten NV. Het congres vond plaats op het advocatenkantoor, in de PC Hooftstraat. Adecco HR Solutions/RPO hield er een presentatie over ‘mobile recruitment’.

‘Talent Sourcing Strategies – The Power to Hire Employees Direct’ was het thema van het congres. Aanleiding: het opsporen, selecteren en vastleggen van kandidaten is uitgegroeid tot een wetenschap, waarin technologie, expertise en geavanceerde processen hand in hand gaan. Niet op de laatste plaats als gevolg van de enorme opkomst van professionele online netwerken als LinkedIn.

Technologie, juridisch advies, expertise in HR

Voor meer inzicht in door technologie aangedreven recruitment platforms tekende Peoplefluent, wereldmarktleider in technologische oplossingen voor talent sourcing en management. Initiatiefnemer De Vos + Partners Advocaten NV en Pitmans LLP brachten hun juridische expertise in met betrekking tot complexe (privacy)vraagstukken die met sourcing via social media samenhangen. Adecco HR Solutions/RPO, partner van organisaties die kiezen voor outsourcing van gespecialiseerde HR-processen als werving & selectie, ging in op de actualiteit van ‘mobile recruitment’.

Wilt u voor meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met Adecco HR Solutions/RPO op 0418 784 000.