Onder optimisten

Het herstel is nog fragiel, maar er zit een kentering in de lucht. Volgens de novemberpeiling van TNS NIPO wordt Ondernemend Nederland steeds positiever. Drie op de tien ondernemers verwachten dat het economisch klimaat de komende zes maanden verbetert. Volgens de onderzoekers die deze maandelijkse peiling uitvoeren, is de stemming sinds het uitbreken van de crisis niet zo goed geweest.

Ook ik schaar me onder die 30% optimistische ondernemers. Op onze markt voor General en Professional Staffing zien we de activiteiten toenemen. Er worden meer flexwerkers ingehuurd, aanvragen voor onze werving & selectie services (Permanent Placement) nemen toe. Er is nog veel tijd nodig om de alarmerende werkloosheidscijfers in bedwang te krijgen, maar het begin is er.

Het optimisme is ingegeven door de eerste signalen van economische groei, 0.1% in het derde kwartaal. Nederland is uit de recessie. Met de export als aanjager. Van groei op onze interne markt is nog steeds nauwelijks sprake. Oorzaak: historisch laag consumentenvertrouwen. Volgens dezelfde TNS NIPO ervaart het MKB dit gebrek aan vertrouwen als belangrijkste obstakel om de crisis definitief af te schudden. Wat er moet gebeuren om dat vertrouwen te herstellen, leest u hier.

Eén van de meest schrijnende gevolgen van de crisis, is dat een veelbelovende generatie die nog op de arbeidsmarkt moet instromen, ineens huizenhoge drempels tegenkomt. Afgelopen zomer zijn we vanuit onze internationale organisatie massaal de straat opgegaan om aandacht te vragen voor dit maatschappelijke probleem. We hebben een website online gezet, www.adeccowaytowork.com, waar jongeren tips vinden en zich kunnen inschrijven voor allerlei workshops. Hier is wereldwijd op grote schaal gebruik van gemaakt.

Elders in deze WORK! vindt u meer informatie over dit bijzondere MVO-initiatief. Ook nemen we een voorschot op de toekomst, waarin het Deense Flexicurity model terrein lijkt te winnen.

In het eerder aangehaald TNS NIPO onderzoek dat wijst op een beter humeur bij de BV Nederland geven bedrijven aan niet te willen morrelen aan hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Zij zien deze voorwaarden als dé motivator om goede mensen aan boord te houden. En zij hebben gelijk! Met de zeven vette jaren breekt straks ook de ‘War for talent’ weer uit. Dit is geen kwestie van of maar van wanneer. En maatregelen kunnen niet tijdig genoeg getroffen worden. Niet alleen om talent te binden, ook om mensen met kennis, vaardigheden en de juiste mentaliteit te vinden.

Graag maak ik van deze introductie gebruik om al onze relaties te bedanken voor het in 2013 getoonde vertrouwen. Ik wens u alvast een goed 2014 – zakelijk en persoonlijk!

Patrick Bakker
Countrymanager Adecco Group Nederland