Nieuw: Eerste editie Global Talent Competitiveness Index laat zien dat voorsprong Europese landen kleiner wordt

Europese landen scoren hoog in het aantrekken en vasthouden van talent. Maar de concurrentie neemt toe! Singapore, Estland en Maleisië bijvoorbeeld gooien steeds hogere ogen. Singapore staat zelfs op de tweede plaats van de Top 10 die wordt aangevoerd door Zwitserland. Nederland staat op een keurige zesde plaats.

Dit blijkt uit de eerste editie van De Global Talent Competitiveness Index (GTCI). De index is het resultaat van samenwerking tussen Business School INSEAD in Fontainebleau (Frankrijk), het Human Capital Leadership Institute of Singapore en de internationale Adecco Group. De index is een echte co-creatie, bedoeld om landen, internationale organisaties en instituten inzicht te geven in de belangrijkste ontwikkelingen met betrekking tot werving, binding en migratie van talent.

Patrick Bakker over GTCI
Patrick Bakker, CEO Adecco Group Nederland, zegt hierover in een persbericht: “Talent is de belangrijkste bron van onze wereldwijde economie. Het is cruciaal om uit plaatselijk beschikbaar talent echte ‘Talentkampioenen’ te ontwikkelen door arbeidsmarkten verder te flexibiliseren, te investeren in levenslang leren en geografische mobiliteit te stimuleren. Overheden en ondernemingen moeten de handen ineenslaan om een internationale arbeidsmarkt te creëren, die is gebaseerd op kennis van behoeften van talent en van de vaardigheden die nodig zijn om talent tot ontwikkeling te brengen.”

Meer informatie vindt u in ons Kenniscentrum, onder GTCI.

White Papers en Trendboekjes
Ons online Kenniscentrum heeft nog veel meer te bieden. U vindt er een verscheidenheid aan white papers/trendboekjes, waaronder de trendboekjes die Adecco Group Nederland heeft uitgegeven in samenwerking met Adjiedj Bakas. Daarnaast vindt u veel andere studies die zijn gerelateerd aan de wereld van werk. Ook kunt u de eerste editie van de zojuist besproken GTCI inzien en/of downloaden. Naar de White Papers

Inspiratiesessies
Adecco Group Nederland organiseert met regelmaat landelijke en locale inspiratiesessies rond relevante HR-trends. Meestal vinden deze plaats in de vorm van compacte ontbijt-/netwerkbijeenkomsten. Het aanbod wordt frequent geactualiseerd. Naar de Inspiratiesessies

Magazines
Ook onze magazines – o.a. WORK!, ANOUK, het magazine van Adecco Top Secretaries. U vindt ze hier