Geen schaarste, maar mismatch

 
Is de ‘war for talent’ van alle tijden? Dat lijkt in tegenstrijd met de werkloosheidscijfers. Dat is het niet. Want tegelijkertijd zien we het aantal vacatures toenemen. Vooral het vinden en binden van hooggeschoolde medewerkers in sectoren als IT, Techniek/Technologie, Life Sciences is een uitdaging. Ook specialistische functies in de sector financiële dienstverlening vergen extra inspanning.

De ‘war for talent’ wordt niet zozeer aangesticht door schaarste, maar door een structurele mismatch op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden genoeg, maar competenties sluiten niet aan op vacature-eisen. Iedereen zoekt het ‘schaap met de vijf poten’. Elders in deze E-Work, schetst Wim Kooijman, bestuursvoorzitter van de NVP, de verschuiving van specifieke functies naar generieke rollen. Een engineer pur sang, buitengewoon bedreven in technisch tekenwerk, voldoet niet. We zoeken een vakspecialist die proactief meedenkt, vernieuwing initieert, vlot communiceert, een solide commercieel verhaal kan houden, en in staat is om trainees op sleeptouw te nemen.

Tegelijkertijd is er de uitdaging om gemotiveerde mensen te vinden en te binden voor werkzaamheden in bijvoorbeeld de productiesfeer, waar geen of weinig scholing voor nodig is. Door onvoorspelbare marktbewegingen, is snel op- en afschalen vaak een succesvoorwaarde. Dat vraagt om efficiënte werkmodellen met beschikbaarheidsgaranties en tools om kosten te beheersen. Vergelijkbare uitdagingen zien we bij bepaald administratief werk, voor zover dat (nog) niet door computers wordt overgenomen, in de logistiek, maar bijvoorbeeld ook in de klantcontactsfeer.

Segmenten en beroepsgroepen laten zich niet over één kam laten scheren. We hebben Adecco Group Nederland zo ingericht, dat onze HR-diensten goed aansluiten op specifieke sector- en klantbehoeften. Met General en Professional Staffing Services geven we op maat invulling aan capaciteit- en kennisvraagstukken. Met intelligente HR-services bieden we ondersteuning bij de inrichting en optimalisering van HR-processen en systemen. Leest u het maar na op www.adecco.nl.

De essentie van ons werk is en blijft het vinden, testen, binden en begeleiden van gemotiveerde, talentvolle mensen. Daar zijn we goed in en trots op. Dat doen we met heel veel kennis van zaken, inventiviteit en passie. Als kennispartner identificeren we ons met de wensen en doelen van onze klanten. Ons ‘recruitmentapparaat’ biedt snel en adequaat toegang tot lokale arbeidsmarkten. Maar ook tot specialistennetwerken, waar ook ter wereld. Daar kunt u uw voordeel mee doen. Voor flexibele én duurzame werkverbintenissen.

Patrick Bakker
CEO Adecco Group Nederland

Patrick Bakker - CEO Adecco Group Nederland