Ajilon Engineering werpt zich op als ‘go-between’

 

Bij Ajilon Engineering zit veel technisch vernuft. Maar dat is niet de enige onderscheidende factor. Ook de visie van Ajilon Engineering op partnership en interne samenwerking springt eruit en zorgt voor toegevoegde waarde. Waar het maar even kan, worden verbintenissen gesmeed. Een mooi voorbeeld is een uitstapje van Schiphol naar Rheden, georganiseerd door Ajilon Engineering in Hengelo. Een opleidingsklas van KLM Engineering & Maintenance, werkzaam in de motorenshop, keek in de keuken bij GE Energy (zie ook foto rechts), gespecialiseerd in onderhoud aan
gasturbines.

De relatie van Ajilon Engineering met GE Energy is gebaseerd op wederzijdse expertise. Met regelmaat levert Ajilon professionals voor gespecialiseerde technische vacatures. De meest recente uitdaging betrof het vinden, binden en trainen van vijf ervaren onderhoudstechnici met verstand van turbinemotoren. De Nederlandse vestiging van wereldspeler GE Energy is namelijk verantwoordelijk voor onderhoud en revisies van deze complexe motoren die gebruikt worden in de luchtvaartindustrie.

Veiligheid in de lucht

Denk je aan luchtvaartindustrie, dan denk je in Nederland al snel aan de KLM. En laat dat nu ook een klant van Ajilon Engineering zijn. Op Schiphol-Oost heeft Ajilon een inhouse vestiging bij KLM Engineering & Maintenance (E&M) waar in totaal ruim 4.600 technici werken, die mede verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in de lucht.

Kijken naar overeenkomsten

KLM E&M heeft een speciale ‘motorenshop’ waar ruim 750 medewerkers op jaarbasis aan vliegtuigmotoren werken. Dit zijn voor het merendeel GE motoren. Contacten hierover lopen via GE Avation. De vliegtuigmotoren verschillen van de motoren die GE Energy maakt, maar er zijn ook overeenkomsten, zeker als het om onderhoud en revisie gaat.

Inspirerend werkbezoek

De verbintenis was dan ook snel gelegd. Ajilon Engineering ging samen met de opleidingsklas die zich voorbereidt op een loopbaan bij de motorenshop van KLM E&M op werkbezoek in Rheden. Vanuit het motto ‘Experts talk to Experts’ werden kennis en ervaringen uitgewisseld. De trainees hebben naar aanleiding van de excursie verschillende uitdagende opdrachten uitgevoerd. Mede dankzij dit soort initiatieven, is KLM (al meer dan 7 jaar klant) buitengewoon tevreden over de dienstverlening van Ajilon Engineering. Gemiddelde score in de kwartaalbeoordelingen: uitstekend!
De motorenshop

De voordelen van een netwerk

Ook in relatie tot de concrete levering van technici, heeft Ajilon Engineering een productieve verbinding kunnen leggen tussen GE Energy en KLM. Door snelle wisselwerking tussen de vestigingen Hengelo en Schiphol kon een breed netwerk van kandidaten worden aangesproken om te kunnen voldoen aan een urgente aanvraag van GE Energy. Drie gekwalificeerde service- en onderhoudspecialisten die op de rol stonden voor KLM E&M zijn als resultaat hiervan op W&S-basis ingezet bij GE Energy.