Vergrijzing van je personeelsbestand

 
‘bouwen aan een bruisende mix van ervaring, vitaliteit en slagvaardigheid’

De groeiende groep van hoogopgeleiden in Nederland heeft prima perspectieven op de arbeidsmarkt, ondanks de crisis. Er wordt dan ook hoog ingezet op factoren als zelfontplooiing, uitdaging en werkplezier. Is dit niet haalbaar binnen een vast dienstverband, dan geldt flexibel werken als goed alternatief. Met name het zzp-schap (zelfstandige zonder personeel) wint onder hoogopgeleiden met ervaring aan populariteit. Dit blijkt uit een studie van Adecco Group Nederland naar de arbeidsmarktpositie van hoogopgeleiden in het komende decennium.

Vandaar het initiatief om de arbeidsmarktpositie van hoogopgeleiden in beeld te brengen. De titel die Davidse aan zijn rapportage heeft meegegeven luidt: Hoogopgeleiden en flexibel werken in het nieuwe decennium .

Wim Davidse is de man achter Dzjeng, wat staat voor de overtuiging dat de wereld fundamenteel verandert. Dzjeng biedt ondernemers inspiratie en energie om hierin hun weg te vinden. Davidse publiceert geregeld over opmerkelijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, houdt lezingen en staat garant voor enerverende workshops.

Klik hier om je aan te melden