Loopbaancoaching

 

Workshop Loopbaancoaching

De Baak

Of het bedrijven lukt om talentvolle medewerkers te ‘boeien’ en te ‘binden’ hangt in grote mate af van de coachvaardigheid van leidinggevenden. En het is in het bedrijfsleven niet anders dan in de sportwereld: voor de beste resultaten moet ook de coach in topvorm zijn.

Aandacht en concentratie

Gerichte loopbaangesprekken zijn cruciaal om talentvolle medewerkers binnen de poort te houden. Thema’s als ‘werk als inspiratiebron’, prioriteiten stellen, de balans tussen werk en privé en ‘tijd- en energiemanagement’, staan hoog op de agenda. Gesprekken hierover vergen aandacht en optimale concentratie. Medewerkers willen weten waar zij aan toe zijn, wat er van hen verwacht wordt en waar hun kansen liggen. Immers, verlokkelijke aanbiedingen en opties om te switchen zijn er genoeg.

Persoonlijke energiescan

Maar hoe zit het met de vorm waar leidinggevenden zelf in steken? Is er genoeg balans en energie voor effectieve, succesvolle gesprekscycli? Adecco zet een even uniek als spannend instrument in: de energiescan. Deze geeft direct inzicht in eigen werk- en energiepatronen. Als follow-up reikt het interactieve Adecco-werkontbijt Loopbaancoaching (compacte, indringende sessies van acht tot circa elf uur ’s morgens) handvatten aan voor de verdere professionalisering van loopbaangesprekken met medewerkers.