Innoveren in de nieuwe arbeidsmarkt

 

De arbeidsmarkt in Nederland verandert. Het aantal werklozen daalt en zal structureel blijven dalen. Ook intensiveert de arbeidsparticipatie en blijft ook het aantal buitenlandse werknemers toenemen.

In het rapport van de commissie Bakker staat over deze verandering en het toekomstbeeld geschreven: iedereen is nodig!

De uitdaging voor ondernemers is om het beste uit mensen te halen en hun talenten optimaal te benutten. Een leven lang leren en de daaruit volgende uitdaging om mensen aan de organisatie te verbinden. De nieuwe arbeidsmarkt maakt het dus noodzakelijk om Ć©cht anders te gaan werken en om de organisatie te innoveren.

Voor wie
Voor alle werkgevers in het midden- en kleinbedrijf.

Inhoud
In deze workshop laat Syntens de deelnemers zien en ervaren dat bestaande oplossingen voor bestaande problemen niet meer werken. Syntens toont de deelnemers dat er een transformatie in organisaties nodig is om in de nieuwe arbeidsmarkt te floreren. Maatschappelijke trends die invloed hebben op de arbeidsmarkt, passeren de revue. Met inspirerende en concrete voorbeelden worden deelnemers uitgedaagd om tijdens de workshop over onderwerpen te discussiƫren en keuzes te maken: 'wat ga ik direct doen?', 'wat overweeg ik om te doen?' en 'wat ga ik niet doen?' De workshop geeft volop mogelijkheden om een langetermijnvisie te ontwikkelen op het gebied van HRM. De ervaring van de innovatieadviseurs van Syntens is dat deelnemers elkaar inspireren en motiveren. Deelnemers gaan gegarandeerd met een actielijst naar huis.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn: omgeving en nieuwe arbeidsmarkt, strategie, cultuur, het ontwikkelen en benutten van talenten en inspirerend leiderschap.

Datum:
Dinsdag 24 januari 2012

Locatie:
Van der Valk in Breukelen

Adres:
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen
T. 0346-265888

Aanvang:
14.00 uur

Einde:
17.00 uur

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze site