Blended learning

 
Leren op meerdere niveaus

Alle vernieuwing binnen organisaties moet worden gedragen door medewerkers en managers. Maar hebben zij de juiste competenties? En zijn zij in staat mee te veranderen? Zien zij welke bijdrage ze kunnen leveren en wat het hun oplevert? Blended leren biedt een passende manier voor elke manier van leren.

In de ontbijtsessie gaan we in op wat blended leren is, en wanneer blended leren voor u en uw ontwikkelwens voor uw organisatie en medewerkers interessant is.
Blended leren combineert klassieke methodes als een groepstraining met de mogelijkheden die moderne media bieden.
Blended leren gebruikt een leeromgeving. Via deze leeromgeving kunnen de deelnemers deels leren op de tijd en de plaats die hij of zij zelf kan kiezen. Zij kunnen hun ontwikkeling op de gewenste competenties monitoren met een competentiescan.
Via de leeromgeving kunnen interactieve modules worden aangeboden, kan persoonlijke coaching plaatsvinden en worden deelnemers geactiveerd met opdrachten die zij in hun werkomgeving uitvoeren.

In de face to face contacten kunnen groepen worden gevormd, zodat de leeromgeving een plaats wordt voor zichzelf ondersteunende communities.
De combinatie van leervormen versterkt de turnover van het geleerde naar de werkplek en appelleert aan de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van een moderne werknemer. Blended leren is anders investeren in ontwikkeling.

In een workshop laten we u op een interactieve manier ervaren wat blended leren kan betekenen.