Bevlogenheid op de werkvloer

 

Bedrijven zijn niet gebaat bij medewerkers met een burnout. Waar het om gaat zijn bevlogen en vitale medewerkers die met passie hun werk verrichten. Dus geen van 9 tot 5 mentaliteit, maar er met hart en ziel voor gaan, proberen het beste uit jezelf te halen en samen met collega's kwaliteit leveren. Bevlogen werknemers hebben niet alleen veel energie en zijn erg toegewijd, ze gaan ook helemaal in hun werk op. Ze zijn competent, innovatief en hebben vertrouwen in hun eigen kunnen. Bevlogen medewerkers wachten niet af maar nemen het heft in eigen handen en weten hun collega's mee te krijgen.

Bevlogen medewerkers zijn voor een organisatie belangrijk om resultaten te behalen. Deze resultaten of uitkomsten kunnen zijn: gezondheid van de medewerkers, efficiency, klanttevredenheid, personeelsverloop, ziekteverzuim of bijvoorbeeld duurzaamheid. Om te berekenen of het goed gaat met een bedrijf of instelling en hoe je dat kan verbeteren, heeft prof. Wilmar Schaufeli  een model met daar aan gekoppeld een onderzoek ontwikkeld. Dit meet de verhouding tussen werkstressoren en energiebronnen: het WEB model (Bakker, Schaufeli en Demerouti, 1999/2000).

Gebaseerd op het WEB-model is de WEB-monitor ontwikkeld. Dit online meetinstrument onderzoekt de psychische balans van medewerkers en geeft inzicht in hun bronnen van stress, energie en bevlogenheid. De medewerkers ontvangen direct online individuele feedback. A&O-psychologen voeren vervolgens analyses uit op de resultaten. Deze worden getoetst door de hoogleraren Schaufeli en Bakker. Daarna worden teamrapportages, een organisatie- en managementrapportage en een prioriteitenanalyse voor de organisatie gemaakt. Dankzij de wetenschappelijke achtergrond van het model kunnen er altijd harde uitspraken gedaan worden. Op deze manier weet een organisatie altijd precies waar energie in gestoken moet worden om de resultaten te behalen.